Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Chesnok_S_P.doc
Скачиваний:
90
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
599.55 Кб
Скачать

Приклад

Посівна придатність насіння розраховується за формулою:

Пп = ЧС , (6.5)

100

де Пп - посівна придатність, %;

Ч - чистота насіння, %;

С - схожість насіння, %

4.7. Посилання на літературні джерела

При написанні курсової роботи студент користується вітчизня­ною та зарубіжною літературою: монографіями, підручниками, посіб­никами, довідниками, статтями в збірниках, наукових, виробничих, реферативних журналах, рекомендаціями виробництв, інформаційними листками, звітами, методичною літературою. У випадку використання певної інформації з літератури обов'язкове посилання на джерело з зазначенням у тексті прізвища та ініціалів автора, року видання та занесення до списку використаної літератури.

4.8. Список використаних джерел

Усі джерела розміщують в алфавітному порядку і нумерують наскрізно арабськими цифрами. Джерело, на яке посилаються в тексті, позначають тим порядковим номером, яким воно записано в списку використаної літератури.

Про кожне джерело подаються наступні відомості: прізвище та ініціали автора; якщо книжка написана двома чи трьома авторами, то їх прізвища перераховуються за таким порядком, у якому вони вказані в книжці; повна і точна назва книжки; підзаголовок, який уточнює назву ( якщо він вказаний на титульному аркуші ); дані про повторне видання; назва міста видання в називному відмінку; назва видавництва ( без лапок ); рік видання ( без скорочення « р »). Кожна група відомостей відокремлюється одна від одної знаками - крапка і тире (. -).

Бібліографічний опис роблять мовою документа.

Якщо на титульному аркуші відсутнє прізвище автора ( авторів ), то запис даних про книжку починають з назви книжки, після чого за

косою рискою вказують прізвище редактора та його ініціали, які ставлять перед прізвищем, а решту елементів за прізвищем редактора.

Відомості про статті, які опубліковані в збірниках, журналах та інших періодичних виданнях, повинні мати прізвище та ініціали автора, заголовок, після якого йде повна назва джерел ( книжки, збірника праць ), у якому знаходиться стаття за вищезазначеними правилами, а для журналу - назва, рік випуску, номер журналу та вказуються сторінки, на яких розміщена стаття.

4.9. Додатки

Додатки оформляються як продовження роботи на її наступних сторінках. У тексті роботи на всі додатки повинні бути посилання. Розміщувати додатки слід у порядку посилання на них у тексті.

Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки і мати заголовок, надрукований вгорі малими літерами з першої великої, симетрично відносно тексту сторінки.

Над заголовком посередині рядка друкується слово « Додаток » і велика літера, що позначає додаток. Згідно з ДСТУ 3008 - 95 додатки слід позначати послідовно великими літерами українського алфавіту, позначаючи з літери А, за винятком Г, Є, З, І, Ї, Й, О, X, Ь. Наприклад: Додаток А, Додаток Б. У випадку необхідності поділу додатка на розділи, їх підрозділи нумерують у межах кожного додатка, розділяючи літеру з цифрою крапкою. Наприклад: А.3 - третій розділ додатка А.

Додатками може бути графічний матеріал; таблиці, що доповнюють основний текст; формули і розрахунки; фотографії, опис приладів і комп'ютерних програм, що використовувалися в роботі; довідковий матеріал.

Додатки повинні мати спільну з основним текстом наскрізну нумерацію сторінок.