Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК Виконнан_судових рішень 04_09_2013.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
606.72 Кб
Скачать

Анотація навчальної дисципліни зі структурно-логічною схемою (міждисциплінарними зв’язками)

Мета: надання студентам необхідних теоретичних та практичних знань щодо основних положень правового регулювання виконання рішень суду, правильному орієнтуванні студентів в чинному законодавстві з питань виконання рішень суду, виконавчого провадження та діяльності органів державної виконавчої служби.

Предмет: законодавство про виконавче провадження, практика його застосування, діяльність та процесуальні правовідносини суб’єктів виконавчого провадження, теорія і історія виконавчого провадження.

Змістові модулі: Загальні положення дисципліни “Виконання судових рішень”. Особливості виконавчого провадження.

Форма підсумкового контролюзалік.

Структурно-логічна схема навчальної дисципліни

Виконання судових рішень”

Кримінальне право

Кримінальний процес

Цивільне право

Цивільний процес

Виконання судових рішень

Господарське право

Господарський процес

Адміністративне право

Адміністративний процес

Адміністративна діяльність

Конституційне право

Кримінально-виконавче право

Митне право

Пояснювальна записка до навчальної дисципліни

“Виконання судових рішень” є важливою навчальною дисципліною програмної підготовки у вищих навчальних закладах фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Магістр” за спеціальністю “Правознавство”. Дана дисципліна є необхідним для професійної підготовки працівників органів юстиції, судових та правоохоронних органів, правозахисних організацій і є невід’ємною умовою для їх подальшої професійної діяльності як юристів. Навчальна дисципліна має предметом вивчення передбачений чинним законодавством порядок виконання судових рішень у кримінальному провадженні, а також у цивільних, господарських, адміністративних справах, справах та справах про адміністративні правопорушення.

Навчальна дисципліна потребує поглибленого вивчення теоретичного матеріалу з виконання судових рішень, а також відповідних положень чинного законодавства, передусім: Конституції України, Закону України “Про державну виконавчу службу”, Закону України “Про виконавче провадження”, відповідних норм Цивільного процесуального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України, Господарсько-процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України, Кодексу України про адміністративні правопорушення тощо.

У навчальній дисципліні розкриваються основні положення правового регулювання виконання рішень суду та інших визначених законом юрисдикційних органів, у тому числі в примусовому порядку. Важливим є надання даній дисципліні практичного спрямування, шляхом вирішення студентами практичних ситуацій під час виконання судових рішень та самостійного здійснення виконавчого провадження, а також виконання ними тестових, контрольних завдань під час здачі підсумкового заліку.

Навчально-методичний комплекс з дисципліни “Виконання судових рішень”, підготовлений науково-педагогічним колективом кафедри кримінального процесу відповідно до навчальних планів і рекомендацій Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту визначає головні напрямки та конкретні обсяги навчального процесу студентів з цієї дисципліни.

Внутрішня організація та побудова дисципліни визначається метою та відповідає завданням його вивчення, структурно він складається з двох змістових модулів, які об’єднують п’ять тем.

Поточний контроль рівня засвоєння знань з навчальної дисципліни “Виконання судових рішень” здійснюється через оцінювання усних відповідей на проблемні питання передбачені планами проведення семінарських занять, а також шляхом проведення експрес-опитувань, тестування, підготовки доповідей і рефератів, написання самостійних і модульних контрольних робіт. При оцінюванні враховується глибина теоретичних знань студентів і вміння застосовувати їх у практичній діяльності.

Підсумкова перевірка якості засвоєння змісту навчального процесу здійснюється у формі заліку.