Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК Виконнан_судових рішень 04_09_2013.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
606.72 Кб
Скачать

Рекомендований розподіл навчального часу

Рекомендований розподіл навчального часу на вивчення дисципліни “Виконання судових рішень” за видами занять для денної форми навчання наведений в таблиці 1.

Таблиця 1.

Освітньо-кваліфікаційний рівень

Спеціаліст

Спеціальність

Правознавство

Форма навчання

Денна

Семестр

1

Кількість годин, всього

72

Лекції, годин

8

Семінарські заняття, годин

12

Індивідуальна робота, годин

4

Самостійна робота слухачів, годин

48

Підсумковий контроль

залік

Зміст навчальної програми “Виконання судових рішень” програма дисципліни Змістовий модуль 1. Загальні положення дисципліни “Виконання судових рішень”

Тема 1. Загальні положення дисципліни “Виконання судових рішень”

Поняття, принципи та підстави виконання судових рішень у системі юрисдикційної діяльності.

Становлення законодавства про виконавче провадження в Україні. Поняття виконавчого провадження. Підстави для виконання та застосування факультативного негайного виконання рішень суду та інших юрисдикційних органів.

Предмет правового регулювання виконавчих відносин. Метод правового регулювання виконавчих відносин. Джерела виконавчого провадження. Принципи виконавчого провадження. Виконавчі документи, їх види, зміст та форма. Виконавча давність.

Професійна складова. Здатність вільно орієнтуватися в системі чинного законодавства, що регулює виконавче провадження в Україні, у тому числі й міжнародно-правових актах цієї сфери. Розуміння понятійно-категоріального апарату науки.

Тема 2. Суб’єкти виконавчого провадження

Поняття суб’єктів виконавчого провадження. Класифікація суб’єктів виконавчого провадження. Система суб’єктів виконавчого провадження. Поняття державного виконавця та його повноваження. Вимоги, яким мають відповідати державні виконавці. Порядок призначення державного виконавця. Відвід державного виконавця. Органи державної виконавчої служби та їх завдання. Особи, які захищають власні інтереси у виконавчому проваджені. Особи, які беруть участь у виконавчому проваджені та представляють інтереси інших. Особи, які сприяють виконанню судових рішень, та інші особи, яких залучає державний виконавець до виконання виконавчих дій.

Професійна складова. Здатність поставити завдання та організувати наукові дослідження з питань, що вирішуються на стадіях виконавчого провадження. Розуміння понятійно-категоріального апарату науки.

Тема 3. Стадії виконання судових рішень

Право на звернення про виконання рішення. Поняття й система стадій виконавчого провадження. Відкриття виконавчого провадження. Підготовка до примусового виконання рішення. Примусове виконання як стадія виконавчого провадження. Ускладнення під час виконавчого провадження. Закінчення та відновлення виконавчого провадження. Поворот виконання.

Професійна складова. Оволодіти знаннями про систему стадій виконавчого провадження. Здатність правильно складати необхідні процесуальні документи з питань виконавчого провадження. Розуміння понятійно-категоріального апарату науки.

Змістовий модуль 2. Особливості виконавчого провадження