Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.29 Mб
Скачать

2. Структура, зміст і обсяг курсової роботи

Зміст та план виконуваної курсової роботи визначаються студентом разом із керівником курсової роботи.

Структура курсової роботи зумовлюється послідовністю висвітлення поставлених у ній питань. Курсова робота складається із вступу, трьох-чотирьох основних розділів, висновків та списка використаної літератури. У разі необхідності робота може мати додаток.

У вступі обґрунтовується актуальність вибраної теми курсової роботи, завдання для її реалізації, вказується об’єкт дослідження чи виконання роботи, визначаються дані, на базі яких виконується робота. Обсяг вступу складає 2-3 сторінки друкованого тексту.

У першому розділі розкривається теоретичний аспект проблеми яка досліджується. Здійснюється огляд літературних джерел за темою курсової роботи, стисло і практично аналізується точка зору на дану проблему, виділяються малодосліджені і невирішені питання. Формулюється своє особисте аргументоване відношення до проблеми яка вивчається.

У другому розділі аналізується сучасний стан об’єкта який досліджується, наводиться методика розрахунку і оцінки окремих його показників. На основі узагальнення результатів аналізу встановлюються наявні відхилення, визначаються їх причини.

У третьому розділі необхідно провести розрахунки та здійснити їх аналіз за вибраною методикою. На основі отриманих результатів зробити висновки і визначити проблеми та надати конкретні заходи.

У висновках підводяться наслідки дослідження, виділяються якісні та кількісні показники здобутих результатів, обгрунтовуються рекомендації щодо практичного їх використання.

У список використаної літератури включаються нормативні, методичні, статистичні, математичні, інформаційно-довідкові, джерела спеціальної літератури. Послідовність складання списку використаної літератури передбачає розміщення в алфавітному порядку, відповідно до вимог бібліографічного стандарту.

У додатку можуть бути матеріали, що носять допоміжний, роз’яснювальний, довідковий характер до тексту курсової роботи, проміжні розрахунки, таблиці, форми та взірці документів, ілюстрації, тощо.

Загальний обсяг курсової роботи (без додатку) визначається в межах 30-35 сторінок друкованого тексту на папері формату А4 (210х297 мм).

Обсяг матеріалів, що включаються в додаток має бути мінімально-необхідним та погоджується з керівником курсової роботи.

3. Організація процесу виконання курсової роботи

Після вибору теми студент разом з керівником курсової роботи визначає завдання на виконання роботи (дод. Д).

У завданні вказується назва закладу освіти, кафедра, дисципліна, спеціальність, курс, група, семестр, тема роботи, строк здачі студентом завершеної курсової роботи. Завдання також містить вихідні дані до курсової роботи - сфера, галузь, організація, установа чи підприємство, інформаційно-статистичні джерела збору практичних даних.

Зміст розрахунково-пояснювальної частини курсової роботи включає перелік питань, що підлягають розробці та визначаються у завданні. Вказується перелік графічного, табличного та ілюстративного матеріалу (схеми, діаграми, рисунки). Завдання на курсову роботу підписується керівником роботи та студентом-виконавцем із датою видачі завдання.

Після цього студент-виконавець приступає до уважного вивчення питань своєї теми згідно з літературних джерел. Спеціальна література підбирається залежно від конкретної теми у каталогах наукової бібліотеки та згідно з рекомендацією керівника курсової роботи.