Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практіка.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
6.96 Mб
Скачать

Висновок

За час навчальної літературно-краєзнавчої практики я дізналась багато нового про свій рідний край, про його традиції, обряди, легенди. У рамках практики нам випала нагода побувати у музеї Володимира Галактіоновича Короленка. Де ми мали змогу ближче ознайомитися з життям, побутом письменника та його сім’ї. Було дуже цікаво дуже цікаво дізнаватися щось нове про творця, адже наш університет названий його ім’ям. Також, ми відвідали Полтавський краєзнавчий музей. Де нам були представлені пізнавальні експозиції. Окрім цього, ми не обійшли стороною музей-садибу Івана Петровича Котляревського, де мали змогу відчути дух тієї епохи.

Я дуже вдячна таким людям як Любов Костянтинівна та Неля Андріївна за їх безмежну любов до рідного краю та інтересно до його народних традицій. Завдяки цій практиці я мала можливість поспілкуватись з такими чудовими людьми, які відкрили для мене багато нового. Також слід зауважити про такий важливий досвід збирання, накопичення та систематизації матеріалу. Даний вид практики був дуже корисним і цікавим для мене, у майбутньому я зможу використовувати цей досвід у своїй викладацькій діяльності.

Список використаних джерел

1. Полтава: книга для туристов/Г. А. Антипович, И. Д. Буряк, В. Ф. Волосков и др.. – 2-е изд., дораб. и доп. – Х.; Прапор, 1989.

2. Полтавіка – Полтавська енциклопедія. Том 12 – Релігія і Церква.- Полтава: «Полтавський літератор», 2009.

3. Андрійченко В.С. Український фольклор. – Львів, 1998.

4. Енциклопедія «Черкащина». Упорядник Віктор Жадько.-К.,2010.-С.448-449.

5. Короленко В. Г. «…Что написано – неопровержимо» – «…Що написано – неспростовне» / Володимир Короленко. – К.: ДП "Видавничий дім «Персонал», 2010. 468 с. (Бібліотека українознавства; вип. 18). – Рос., укр.

Додаток

У рамках практики, наша група відвідала Державну спеціалізовану художню школу-інтернат І-ІІІ ступенів «Коле́гіум мисте́цтв у Опі́шні». Тут майстри навчали нас гончарної справи.

А також ми стали учасниками інсценування справжнього українського обряду весілля.

Звички та традиції давніх часі дуже відрізняються від сьогочасного весілля, тому нам було дуже цікаво спостерігати за цим захоплюючим процесом.

На другий день практики, ми відвідали Полтавський краєзнавчий музей та музей-садибу Івана Петровича Котляревського.

40