Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom_bakalavr.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
582.66 Кб
Скачать

Розділ 2. Аналізування виробництва та реалізації продукції на ПрАт “мзмв”Оскар”.

2.1. Аналізування результатів виробничо-господарської дільності ПрАт “мзмв”Оскар”.

Сьогодні «Оскар» – це потужне інноваційне підприємство, обладнане сучасним устаткуванням. Тут ефективно працюють системи контролю якості, що відповідають вимогам міжнародних стандартів і дають змогу зберегти природні властивості води. Новітні технології, що їх використовує МЗМВ «Оскар», дають змогу, не руйнуючи унікального складу, розливати воду в пляшки і доносити корисні властивості моршинських джерел до споживачів.

У 1995 році засновано Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», який розпочав розлив природної столової мінеральної води «Моршинська» для споживачів всієї України. У 1999 році відкрито другий цех розливу. Асортимент виробництва розширюється до шести товарних позицій: три позиції газованої мінеральної води – 0,5 л., 1,0 л., 1,5 л. та три негазованої – 0,5 л., 1,5 л., 5,0 л. Постановою Кабінету Міністрів України №456 від 07.03.2000 р. моршинське родовище мінеральних вод віднесено до категорії «Унікальних» Наприкінці 2000 року в асортименті ТМ «Моршинська» з’являється нова позиція – «Моршинська Спорт», із особливою кришечкою «sportcap», спеціально для спортсменів, водіїв і всіх тих, хто веде активний спосіб життя У 2001 році розпочато розлив негазованої води у ПЕТ-пляшки ємністю 10 л. та у бутилі 18,9 л. для кулерів. У 2002 році підприємство освоїло розлив столової води «Моршинська Преміум» у скляні пляшки 0,5 л., а також негазованої води «Моршинська» у ПЕТ-пляшки місткістю 6 л

Сьогодні Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» - це потужне інноваційне підприємство. Маючи високотехнологічне обладнання, воно є другим у галузі за обсягами виробництва і лідером у сегменті газованих і негазованих столових вод. Але головна гордість заводу – це досвідчений персонал, який використовує сучасні підходи в організації виробництва.

Для забезпечення споживачів якісною оригінальною продукцією на підприємстві запроваджено тотальну систему контролю якості, яка охоплює всі ланки – від джерела до споживача. Все починається з моніторингу якості води в джерелі, поточного контролю на виробництві. Потім відбувається внутрішня та державна сертифікація готової продукції, логістичне забезпечення по філіях України, що включає складську систему управління якістю, а також постійний контроль продукції на полицях торгових точок для уникнення можливої появи підробок. Роботі тотальної системи контролю якості сприяє акредитована на МЗМВ «Оскар» нова найсучасніша виробничо-аналітична лабораторія. Її кваліфіковані працівники здійснюють постійний контроль над фізико-хімічними та мікробіологічними показниками води, а також вхідний контроль сировини та матеріалів. Контроль проводиться кожної зміни, що дає можливість оперативно отримувати результати аналізів безпосередньо на місці.

Головна особливість виробництва - у процесі розливу «Моршинської» не відбувається ніяких змін хімічного складу і фізичної структури води, її не піддають жодним техногенним перетворенням. Власне, первинна формула «Моршинської» не потребує змін, адже ця вода має первозданну чистоту і збалансований мінеральний склад. Вода з родовища потрапляє в пляшку за 7 хвилин, зустрічаючи на своєму шляху лише механічні фільтри! Ось чому «Моршинська» зберігає свою природну формулу. Новітні технології, що використовує МЗМВ «Оскар», дозволяють, не руйнуючи унікального складу, розливати воду в пляшки і доносити корисні властивості моршинських джерел до споживачів нашої держави і не тільки.

На початку червня 2007 року в Моршині був запущений новий виробничий комплекс, що не має аналогів в Україні. Загальні інвестиції в новозбудований МЗМВ «Оскар» склали $10 млн. На підприємстві встановлено три лінії, які дозволяють розливати за добу близько 900 тис. л «Моршинської» ВАТ "Моршинський завод мiнеральних вод "Оскар" є виробником мiнеральної природної води з джерела "Моршинське", що знаходиться у рекреацiйнiй зонi вiдомого бальнеологiчного курорту Моршин, а у 1997 роцi - також джерела №4 Моршинського родовища мiнеральних водВАТ "Моршинський завод мiнеральних вод "Оскар" є виробником мiнеральної природної води з джерела "Моршинське" i є єдиним власником свiдоцтв на товарний знак "Моршинська" i товарний знак "Моршинська (етикетка)".

Вода розливається в полiетилентерефталатовi (ПЕТ) та склянi пляшки рiзної ємностi та розподiляється в залежностi вiд ступеня насичення вуглекислим газом на: сильногазовану (синiй фон етикетки), слабогазовану (зелений фон) та негазовану (бiлий фон). В планах компанiї є удосконалення дизайну скляної пляшки "Моршинська Премiум". Велику увагу товариство придiляє вивченню природних пiдземних вод.

Починаючи з 2000 по 2003 роки ВАТ "МЗМВ "Оскар" проводив роботи по геологiчному вивченнi надр, у тому числi дослiдно-промислової розробки пiдземних вод на Моршинському родовищi мiнеральних природних столових вод. За результами роботи було пiдготовлено звiт про результати геологiчного вивчення надр, у тому числi дослiдно-промислової розробки пiдземних вод на Моршинському родовищi мiнеральних природних столових вод в Стрийському районi Львiвської областi. Цi роботи затвердженi Державною комiсiєю по запасах України 13 серпня 2003 року Протокол №765. Пiд час цих робiт детально вивчено якiсний склад "Джерело "Моршинське" i "Джерело №4 "Пiд Матiнкою Божою". Українським НДi медичної реабiлiтацiї та курортологiї затверджено запаси пiдземних вод Моршинського родовища (Протокол №765 вiд 13 серпня 2003 року). Серед переваг "Моршинської" можна видiлити наступнi Мiсцезнаходження .Це основна перевага "Моршинської". Оскiльки: 1) джерело "Моршинське" знаходиться на територiї одного з найкращих прикарпатських бальнеологiчних курортiв України - Моршин.

Найбiльшим багатством Моршина є цiлющi джерела мiнеральних вод; 2) навколо Моршинської долини немає пiдприємств зi шкiдливим виробництвом, не ведуться сiльськогосподарськi роботи з додаванням пестицидiв та iн., поблизу немає автомагiстралей. Тут чисте i повiтря, i iрунти, i води. У воду не потрапляють важкi метали, повнiстю вiдсутнi нiтрати та нiтрити (тодi, як у будь-якої iмпортної води мiститься невелика (в межах норми) їх кiлькiсть); 3) Регiон Прикарпаття - один з найчистiших радiацiйно безпечних регiонiв. Опираючись на данi нiмецького журналу Focus (www.focus.it) видно, що курорт Моршин, де знаходиться i джерело i завод, знаходиться в екологiчно чистiй зонi, на яку зовсiм не поширилось радiоактивне забруднення. З першої п'ятiрки лiдерiв ТМ "Моршинська" з екологiчно найчистiшого регiону. - Не проходить додаткового очищення.

Жива вода Моршинська - єдина вода серед лiдерiв ринку, яка зберiгає свою натуральну формулу вiд природи i не потребує змiни хiмiчного складу, видалення важких металiв, надлишку мiнеральних солей. Тому: 1) вода має добру енергетику - не забирає з органiзму видаленi з її складу елементи; 2) вода вiдноситься до натуральних продуктiв. Україна займає одне з перших мiсць у свiтi по природних запасах мiнеральних вод. Курорт Моршин - добре вiдомий в Українi бальнеологiчний курорт, один з небагатьох, який володiє джерелами мiнеральних вод, що мають надзвичайно високу концентрацiю розчинених в нiй речовин.

Всі трубопроводи по яких проводиться подача мінеральних вод виготовлені із нержавіючою сталі. Мінеральні води транспортуються від джерел до цеху розливу за допомогою високоякісних трубопроводів так як заводи по виробництву знаходяться поблизу від свердловин .

Готова продукція, яка придатна для реалізації, тобто очищена розлита вода у пляшках, транспортером подається на етикирувальний автомат, де здійснюється автоматичне наклеювання етикеток і маркування готової продукції із зазначенням дати виготовлення. Далі накопичувальним транспортером подається на упаковочну машину, де по 12 пляшок обгортається термозбіжною плівкою і поступає в піч, в якій при температурі 190-2000С плівка щільно облягає пляшки. Готовий пакет проходить через тунель з охолоджуючим вентилятором і подається роликовим транспортером до місця укладки. Пакети укладають на піддон. Сформований піддон обтягується поліетиленовою плівкою на політайзері.

Кожна з цих операцій, займає певний відлік часу:

  • Розігрів та роздув пробірок.

  • Розлив підготовленої води.

  • Коркування. Етикетування.

  • Обгортування термозбіжною плівкою.

Ми можемо розглянути цей процес на прикладі послідовно-паралельного руху предметів праці (рисунок 12).

операції

1

2

3

4

T,хв

3

7

9

15

Рис. 12 Графік оброблення партії виробів при послідовно-паралельному русі на ПрАТ МЗМВОскар

Згідно зі статутом підприємства Заснування товариства відкрите акціонерне товариство Моршинський завод мінеральних вод ОСКАР створене відповідно до законів України, «Про Власність», «Про підприємство», «Про підприємства України», «Про господарські товариства», «Про цінні папери та фондову біржу», «Про зовнішньо економічну діяльність». Шляхом реорганізації (перетворення в товариства обмеженою відповідальністю «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР» та є правонаступником всіх його прав та зобов’язань. За правовим статусом та межами відповідальності товариства Товариство є юридичною особою згідно законодавством України, має самостійний баланс Круглу печатку та круговий штамп зі своїм найменуванням, знак для товарів та послуг відкриває розрахункові розрахункові валютні та інші в банківських установах

Товариство набуває права юридичної особи з дня його державної реєстрації.[4, 3ст]

Товариство для досягнення мети своєї діяльності має право від свого імені укладати угоди, договори, контракти набувати майнові та неособисті майнові права та нести обов’язки бути позивачем та відповідачем в суді ,господарському та третейському судах .

Товариство може створювати спільно з іншими Українськими т іноземними юридичними та фізичними на території України та за кордоном акціонерні та інші господарські товариства. Брати участь в асоціаціях концернах консорціумах та інших об’єднаннях

Товариство може створювати дочірні підприємства філії представництва та інші відособлені представництва на території України та за її межами . [4, 2ст.]

Товариство має право у відповідності з чинним законодавством України набувати цінні папери інших юридичних осіб .

Товариство користується правом на охорону комерційної таємниці та іншої конфіденційної інформації про свою діяльність . Об’єм інформації, що складає комерційну таємницю та носить конфіденційний характер і не підлягає розголошенню. Встановлюється органами управління Товариства відповідально до вимог чинного законодавства України та статуту.

Товариство не несе відповідальності за зобов’язаннями засновників та акціонерів.

Мета діяльності Товариство створене для здійснення підприємницької діяльності з метою отримання прибутку.[4, 2ст.]

Отже, проведемо аналіз показників, які найбільш відображають стан підприємства і визначимо яким являється наше підприємтсво ПрАТ “МЗМВ” Оскар”.

Таблиця 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]