Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
mag_8.14010101_grs_2014(2).doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
356.86 Кб
Скачать

Список рекомендованої літератури Основна:

1. Архіпов В.В. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / В.В. Архіпов, В.А. Русавська – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 342 с.

2. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства. навч. пос. – К.: Центр учбової літератури; Фірма «Інкос», 2007. – 280 с.

3. Л.М. Мостова, О.В. Новикова Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства. Навчальний посібник. – К.: Ліра-К, 2010. – 388 с.

4. Могильный М.П., Баласанян А.Ю. Организация и технология обслуживания питанием в гостиничных комплексах (рекомендации, перспективы, проектирование) / М.П. Могильный, А.Ю. Баласанян. – М.: ДеЛи, 2004. – 176 с.

5. Організація обслуговування у підприємствах ресторанного господарства: підручн. для ВУЗів / За ред. проф. Н.О. П’ятницької. – К.: Київ. Нац.. торг.-екон. Ун-т, 2005. – 632 с.

6. Организация производства и обслуживания в общественном питании: Учеб. для студентов вузов / Под ред. М.И. Беляева. – М.: Экономика, 1986. – 302 с.

7. Организация работы предприятий общественного питания : Учеб. пособие для вузов / Н.Н. Шаповалов, В.М. Платонов, В.И. Пивоваров, Б.А. Крымская. – М.: Экономика, 1990.

8. Радченко Л.А. Организация производства на предприятиях общественного питания: учебник / Л.А. Радченко. Изд. 8-е. Ростов н/Д : Феникс, 2008.

9. Сало Я.М. Організація обслуговування населення на підприємствах ресторанного сервісу. Ресторана справа: Довідник офіціанта. – Львів – 2009. – 304 с.

10. Усов В.В. Организация обслуживания в ресторанах. – М.: Высш. школа, 1990. – 208 с.

11. ДСТУ 4281: 2004. Заклади ресторанного господарства. Класифікація.К.: Держспоживстандарт України, 2004.11 с.

Додаткова:

1. Азбука ресторатора. Все, что нужно знать, чтобы преуспеть в ресторанном бизнесе. М.: Изд-во Жигульского, 2003. – 216 с.

2. Эгертон Т. Ресторанный бизнес. Как открыть и успешно управлять рестораном. – М.: Росконсульт, 1999. – 405 с.

3. Тимофеев В.М. Торговый инвентарь, посуда: - М.Экономика 1998.

4. Уокер Дж. Р. Введение в гостеприимство: Учеб. пособие / Пер. с англ. – 2-е изд. – М.: ЮНИТИ, 1999. – 463 с.

4. Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства

Знання:

Види механічного теплового, холодильного, торгового та готельного устаткування. Призначення, особливості конструкції, принцип роботи різних машин, механізмів і апаратів, правила їх експлуатації і техніки безпеки, методики розрахунку техніко-економічних показників роботи.

Теоретичні основи процесів теплового та механічного оброблення продуктів.

Вміння:

Здійснювати підбір необхідного устаткування залежно від потреб підприємств готельно-ресторанного господарства. Мати навики роботи на основних видах механічного, теплового, холодильного, торгового та готельного обладнання. Здійснювати інженерно-технологічні розрахунки.

4.1 Зміст дисципліни і механічне устаткування

Загальні відомості про механічне обладнання.Будова технологічної машини. Поняття про цикли: технологічний, робочий. Розрахунок основних експлуатаційних характеристик устаткування. Вимоги до механічного обладнання (конструктивні, техніки безпеки тощо). Продуктивність технологічної машини – теоретична, технічна, експлуатаційна, їх взаємозв’язок [9, 10, 11].

Основні вимоги, що ставляться до конструкцій та матеріалів технологічних машин. Основні поняття про надійність устаткування [10].

Універсальні кухонні машини.Поняття про універсальну кухонну машину, призначення, сфера використання. Універсальні кухонні машини загального та спеціального призначення, комплекти універсальних механізмів до них. Класифікація змінних виконавчих механізмів та їх маркування. Будова універсальних приводів, принцип їх дії. Правила експлуатації універсальних кухонних машин [2, 3, 4, 8, 10].

Сортувально-калібрувальне обладнання.Сутність і технологічні вимоги, що ставляться до процесів сортування, калібрування та просіювання сипких продуктів. Ефективність процесу просіювання. Класифікація просіювачів залежно від форми та характеру руху робочого органу [10].

Очищувальне обладнання.Основні способи чищення. Робочі органи очищувального устаткування. Будова та принцип роботи картоплеочисних машин періодичної та безперервної дії. Правила експлуатації картоплеочисних машин [9].

Конструктивні особливості, принцип роботи та правила експлуатації пристрою для очищення риби від луски [8, 10].

Подрібнювальне обладнання.Технологічні вимоги, які ставляться до подрібнених продуктів, ступінь подрібнення. Устаткування для розмелювання та протирання продуктів. Сфера використання, будова та принцип роботи машин для подрібнення [2, 9, 10].

Різальне обладнання.Теоретичні основи різання харчових продуктів. Основні форми нарізування плодів та овочів. Технологічні вимоги, що ставляться до нарізаних продуктів. Класифікація овочерізальних машин за призначенням. Класифікація машин для подрібнення м’ясних і рибних продуктів. Будова та принцип роботи машин для нарізання гастрономічних продуктів [8, 9, 10].

Місильно-перемішувальне обладнання.Технологічні вимоги, що ставляться до процесів перемішування, замішування, збивання, продуктів. Класифікація та будова машин для перемішування та замішування залежно від виду продукту, що обробляється та компонентів [8-11].

Дозувально-формувальне обладнання.Технологічні вимоги, що ставляться до штучних виробів, та основні способи поділу продукції на порції. Класифікація дозувально-формувального обладнання за призначенням та структурою робочого циклу. Правила експлуатації [8, 10].

Мийне обладнання. Сутність процесу миття. Класифікація мийного обладнання. Машини для миття бульбоплодів та напрямки їх вдосконалення. Класифікація машин для миття посуду. Будова та принцип роботи. Правила експлуатації посудомийних машин [4, 6, 8-11].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]