Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВСТУП.1 РОЗДІЛ 21.5.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
577.02 Кб
Скачать
    1. Структура молочного заводу. Опис ділянки виробництва незбираномолочної продукції

Приватне акціонерне товариство «Обухівський молочний завод» засноване на початку 1930-х років. Є акціонерним товариством, форма власності – колективна.

ПрАТ «Обухівський молочний завод» розташоване на території міста Обухів, Київської області, по вул. Каштановій, 1, у 300м від автомагістралі. Промислова площа підприємства пов’язана з містом автомобільною дорогою. Загальна площа, яку займає підприємство, складає – 1709 м².

Торгівельна марка: «Лукавиця».

Підприємство складається з наступних будівель і споруд:

  • адміністративно-побутовий корпус, в якому знаходиться кабінет директора, служба головного інженера, механіка, бухгалтерія, плановий відділ, відділ кадрів, відділ охорони праці, розрахунковий відділ, відділ реалізації готової продукції та актова зала.

  • Головний виробничий корпус, в якому розташовані приймальна дільниця, маслоцех, цех виготовлення незбираномолочної продукції, цех виготовлення морозива та лабораторія.

  • Корпус ремонтного відділу, в якому знаходяться електрики, слюсарі токар і зварювальник.

  • Складські приміщення.

  • Цех виробництва вафельних стаканчиків для морозива.

  • Окремими корпусами також розташовані допоміжні служби: відділ заготівлі сировини, медична частина, автопарк, котельня, бензозаправка, мийка молочних цистерн та хімчистка робочого одягу.

ПрАТ «Обухівський молочний завод» має наступну структуру управління: відділ охорони праці та техніки безпеки; відділ збуту та постачання; відділ будівництва та ремонту; експлуатаційну службу; вимірювальну лабораторію; відділ головного технолога; фінансово-економічне управління; планово-економічний відділ; відділ організації праці та зарплати; відділ маркетингу; відділ технічного контролю; відділ кадрів.

Завод працює в одну зміну.

ВГруппа 3629иробнича спрямованість та структура ПрАТ «Обухівський молочний завод» зображено на рис 1.3.

Рис. 1.3 Виробнича спрямованість та структура ПрАТ «Обухівський молочний завод»

Що ж до цеху незбираномолочної продукції, та саме на цій ділянці відбувається безпосереднє виробництво питних видів молока, кисломолочної продукції, в тому числі йогурту, сироватки. Основною сировиною для виробництва продукції цеху є молочна сировина, яка піддіється попередній механічній та тепловій обробці.

Виготовлення даної продукції відбувається в спеціальних ємностях.

Кисломолочні продукти (йогурт, відновлення суміші на йогурт, ряжанку, сметану) сироватку та пряжене молоко виготовляють в резервуарах Я1-ОСВ-4 (5шт.). Виробництво йогурту та сметани здійснюють резервуарним способом, ряжанки ̶ термостатним.

Сироватка фільтрується через подвійний шар намітки лавсану або бязу, та направляється в резервуар Я-1-ОСВ-4, попередньо вимитий, продезинфікований та від’єднаний від магістралей миючих маршрутів. Сироватку пастеризують при температурі 74-78ºС з витримкою 10-15 хвилин, охолоджують та відправляють на фасування.

Для виготовлення пряженого молока підготовлена молочна суміш пастеризується при температурі 95-99ºС з витримкою 4 години в ємностях до появи світло кремового забарвлення. При витримці молока через кожні 2-3 хв включають мішалку для попередження утворення на поверхні молока шару з жиру та білка. Після закінчення процесу пряження, молоко охолоджується та фасується.

В резервуарах Я1-ОСВ-6,3 (6 шт.) знаходиться пастеризоване молоко.

Крім того, на території цеху знаходиться гомогенізатор А1-ОГМ, трубчастий пастеризатор Т1-ОУТ, зрівнювальний бачок, відцентрові насоси INTERMAK та насоси для в'язких рідин В3-ОРА.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]