Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контр работа.-між.ек.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
182.78 Кб
Скачать

3.3 Нумерація сторінок

Сторінки слід нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізну нумерацію по всьому тексту. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Титульний аркуш включають у загальну нумерацію сторінок роботи. Номер сторінки на титульному аркуші не проставляють, але вважають в загальний обсяг сторінок.

Ілюстрації і таблиці, розташовані на окремих сторінках, включають у загальну нумерацію сторінок роботи.

3.4 Ілюстрації

Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми, фотознімки) слід розташовувати безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути дані посилання в роботі.

Ілюстрації повинні мати назву. Ілюстрація позначається словом «Рисунок ...», яке разом з назвою поміщають під ілюстрацією, наприклад, «Рисунок 3.1-Схема розміщення».

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках.

Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою, наприклад, 3.2 - другий рисунок третього розділу без крапки в кінці.

Посилання на раніше згадані ілюстрації дають з скороченими «дивись» (див. малюнок 2.1).

3.5 Таблиці

Таблиці є формою раціонального розміщення цифрового матеріалу.

Згідно з ДСТУ-3008-95 таблицю обмежують тільки верхньою лінією, над якою поміщають тематичний заголовок (заголовок таблиці). Якщо в документі більш однієї таблиці, їх нумерують арабськими цифрами в межах розділу, із зазначенням її номера. Наприклад, «Таблиця 2.1». Заголовок повинна мати кожна таблиця. В таблиці знак «№» не ставлять.

На всі таблиці дають посилання в тексті. При цьому слово «Таблиця» пишеться повністю, якщо вона не має номери і скорочено - якщо є номер. Наприклад: «... в табл. 2.1.». При перенесенні таблиці на інший аркуш повторюють шапку таблиці, а над таблицею пишуть «Продовження таблиці 2.1».

Одиниці вимірювання величин вказують або в заголовку, або в підзаголовках, окрему графу для одиниць не виділяють. Якщо всі показники, розміщені в таблиці, мають тільки одну одиницю вимірювання, наприклад, тис. грн., то її скорочене позначення показується над таблицею праворуч, якщо різні - заносять в таблицю.

Заголовки і підзаголовки граф вказуються в однині рядковими літерами, крім першої великої.

Таблицю розташовують після першого згадування про неї в тексті. Всі таблиці допоміжного характеру виносять у додатки.

3.6 Формули

Формули та рівняння розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються.

Формули та рівняння слід виділяти в окрему рядок посередині сторінки. Вище і нижче кожної формули повинно бути залишено не менше одного вільного рядка.

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів слід наводити безпосередньо під формулою в тій же послідовності, в якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта слід давати з нового рядка.

Перший рядок пояснення після формули починають зі слова «де» без двокрапки. Після пояснення в квадратних дужках дається посилання на джерело, з якого запозичена формула.

Формули та рівняння слід нумерувати арабськими цифрами в круглих дужках порядкової нумерації в межах розділу.

Приклад оформлення тексту, включає формулу:

Величина власних оборотних коштів розраховується за формулою

СОС = ОА - ТО, (3.5)

де СОС - власні оборотні кошти;

ОА - оборотні активи та витрати майбутніх періодів;

ТО - поточні зобов'язання та доходи майбутніх періодів [15, с. 127].

При цьому передбачається, що дана формула п'ята за порядком у розділі 3, а у списку літератури під номером 15 значиться Фінанси підприємств: Підручник для вузів/Під ред. Н.В. Колчиной. - М:ЮНИТИ-ДАНА, 2001. - 447 с.