Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контр работа.-між.ек.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
182.78 Кб
Скачать

3.7 Цитати та бібліографічні посилання

Цитати з законодавчих актів держави, інструкцій та інших документів, монографій і т.д. слід виписувати з першоджерел, вони повинні повністю відповідати оригіналу. В кінці цитати або після формули має бути посилання на першоджерело.

При згадуванні в тексті точки зору певного автора на анализируемую в роботі проблему можливо два варіанти: пряме цитування (цитата береться в лапки) або опис основної ідеї своїми словами, але і в першому, і в іншому випадку обов'язково наявність посилання на автора.

Посилання на використані джерела оформляються із зазначенням порядкового номеру за списком використаних джерел у квадратних дужках.

3.8 Список використаних джерел

Список використаних джерел містить відомості про джерела, використані при написанні контрольної роботи.

Відомості про джерела слід розташовувати в алфавітному порядку з крапкою. Кожному джерелу присвоюється порядковий номер. При цьому на перше місце за ступенем важливості виносяться законодавчі та нормативні документи у такій послідовності і в алфавітному порядку:

- закони і постанови Верховної Ради України;

- укази Президента України;

- постанови Кабінету Міністрів України;

- нормативні акти міністерств і відомств.

За ними повинні йти всі інші матеріали (книги, статті тощо) строго в алфавітному порядку прізвищ авторів і заголовків творів друку.

У заголовку опису джерел не допускаються скорочення.

Нумерація в списку здійснюється арабськими цифрами з крапкою після них, причому нумерація наскрізна по всьому списку.

Кількість літературних джерел по контрольній роботі має бути не менше 10. Приклади оформлення літературних джерел - на сайті НУХТ: бібліотека.

3.9 Додатки

Програми розглядаються як продовження роботи. Кожен додаток має починатися з нової сторінки і мати заголовок. У правому верхньому куті над заголовком вказується слово «Додаток» і його позначення. Додатки слід позначати послідовно великими літерами. Наприклад. Додаток А.

У тексті повинні бути посилання на кожне додаток.

Згідно з ДСТУ 3008-95 в додатки виносять допоміжні матеріали: проміжні таблиці та розрахунки, первинні документи, ілюстрації допоміжного характеру, форми бухгалтерської і статистичної звітності.

Якщо в роботі один додаток, то він позначається як додаток А.

Якщо програма складається з однієї ілюстрації, однієї формули, одного рівняння, їх нумерують, наприклад. Рисунок A.1, таблиця А. 1, формула (B.1).

Додатки повинні мати спільну з іншою частиною роботи наскрізну нумерацію сторінок.

3.10 Стиль викладу

Виклад текстової частини повинно бути стилістично правильним. Застосування термінів повинно бути одноманітним. Якщо вводиться новий термін, то він повинен бути детально пояснений.

В тексті контрольної роботи слід уникати таких словосполучень: «я вважаю», «мною одержано», «на мою думку» та ін Рекомендується викладати безвідносно до автора дослідження.

Важливо дотримувати стислість і коректність стилю викладу, фрази повинні чітко формулювати ідеї автора.

Небажано переймати публіцистичний стиль викладу, характерний для газетних і журнальних статей, де допускаються емоційні коментарі автора.

Дуже важливі логіка викладу матеріалу. В контрольній роботі повинні розглядатися тільки питання, що мають безпосереднє відношення до аналізованої проблемі і впливають на висновок автора. Послідовність їх розкриття обумовлюється взаємозв'язком і внутрішньою логікою дослідження.