Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VKAZIVKI_DO_VIKONANNYa_OKREMIKh_ROZDILIV.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
595.97 Кб
Скачать

1.3 Дослідження контингенту потенційних споживачів

Потужність підприємства готельного господарства визначається у відповідності до потреби в готельних місцях. При цьому враховуються:

- туристичні маршрути, що пролягають біля місця будівництва;

- кількість та пропускна здатність місць тяжіння туристів (з діаграмами та графіками);

- контингент відпочиваючих зимою та літом (з діаграмами та графіками);

- можливість прийняття іноземних туристів;

- тощо

та місткість існуючої мережі підприємств готельного господарства.

Наприкінці робиться висновок про місткість проектуємого закладу.

1.4 Обґрунтування переліку надаваємих послуг

Після визначення місця будівництва майбутнього підприємства, його типу, категорії, місткості, складу потенційного контингенту споживачів обирається і характеризується система обслуговування споживачів (основні та додаткові послуги), пояснюються причини такого вибору та обґрунтовується інфраструктура проектуємого підприємства відповідно до обраних послуг гостинності.

1.5 Обґрунтування технічної можливості будівництва проектуємого підприємства

На основі визначеного місця будівництва проектуємого закладу характеризується можливість підключення інженерних комунікацій підприємства (каналiзацiї, водопостачання, енергопостачання, теплопостачання, сигналізації та телекомунікації) до існуючих систем; визначається наявність під’їзних шляхів до об’єкта, необхідність знесення будь-яких будівель, споруд, зелених насаджень і робиться висновок про можливість нормального функціонування закладу відповідно до всіх санітарно-гігієнічних, архітектурних та протипожежних вимог.

Характеристика зовнішніх інженерних мереж (для нового будівництва) надається в такому вигляді:

- Мережа енергозабезпечення в районі – трансформаторна підстанція ТП № … по вул. …, (ЛЕП);

- Мережа водопостачання – міський водогін  (діаметр) 200…1000 мм проходить між вул. … та будинком № … по вул. … на відстані … м від межі території забудови;

- Мережа каналізації – районний колектор  (діаметр) 500…1500 мм проходить між вул. … та будинком № … по вул. … на відстані … м від межі території забудови. Дощова каналізація – приймач дощових вод на вул. … на відстані … м від ділянки будівництва;

- Мережа теплофікації – міський теплопровід від ТЕЦ-№ … (котельні, тощо)  (діаметр) 200…1000 мм проходить між вул. … та будинком № … по вул. … на відстані … м від межі території забудови;

- Мережа газопостачання – ГРП-№ … по вул. ....

Інформацію про характеристики і розміщення інженерних систем на території, прилеглій до ділянки будівництва, отримують з копіювання топогеодезичної зйомки в службі районного архітектора, у місцевому ЖЕО чи ЖЕК, шляхом безпосереднього обстеження ділянки.

У випадку відсутності будь якої з інженерних мереж слід передбачити автономні системи забезпечення.

2 Організаційно-технологічний розділ

2.1 Моделювання сервісно-виробничого процесу підприємства, що проектується

В залежності від типу, категорії, місткості проектуємого закладу, та переліку послуг, що будуть надаватися, необхідно визначитися з організаційно-функціональною структурою підприємства гостинності, яка відображатиме особливості сервісно-виробничого процесу закладу, що проектується.

Характеристику основних служб, які входять до організаційно-функціональної структури готелю слід надати у вигляді табл. 2.1.