Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТОХВ курсовий.doc
Скачиваний:
50
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
205.82 Кб
Скачать

4.9 Основні вимоги до плакатів

При необхідності виконання плакатів в курсовому проекті додержуються вимог ГОСТ 2.605–68, в якому обговорюються вимоги до навчально-технічних плакатів.

Найменування плаката повинно бути стислим та розташовано у верхній частині.

Зображення частини плаката повинне мати дані, які пояснюють зміст теми: для виробів – зовнішні види і розрізи, схеми таблиці, формули, діаграми, які пояснюють будову і правила експлуатації виробів; для технологічних процесів – умовне або схематичне зображення устаткування в технологічній послідовності, наприклад, машинно-апаратурна схема поточної лінії.

Пояснювальний текст плаката розміщують на вільному полі плаката. Він вміщує найменування зображення складових частин або елементів розділу. Допускається виконання таблиць, діаграм у вигляді плакатів.

4.10 Основні вимоги до схем

У графічну частину курсового проекту, при необхідності, виконуються необхідні схеми, які разом з іншими документами містять необхідні дані для проектування, виготовлення, збірки, регулювання і експлуатації виробів.

Формати листів схем вибирають відповідно до вимог, встановлених ГОСТ 2.301 -68. При цьому вибраний формат повинен забезпечувати компактне виконання схеми, не порушуючи її наглядності і зручності користування нею.

Схеми виконують без дотримання масштабу. Дійсне просторове розташування складових частин виробу не враховують або враховують приблизно.

Графічне позначення елементів та ліній, що їх з’єднують , розташовують так, щоб забезпечити найкраще уявлення про структуру виробу. Лінії зв’язку повинні складатися з горизонтальних та вертикальних відрізків і мати найменшу кількість переломів і перетинів.

На схемах допускається розміщення необхідних пояснень. Такі відомості вказують біля графічних позначень, або на вільному полі схеми.

5. Організація та захист курсового проекту

5.1 Організація та контроль за роботою над проектом

Перед початком виконання проекту студент разом з керівником повинен розробити календарний графік роботи на весь період з визначенням послідовності виконання окремих стадій проектування.

Керівник курсового проекту зобов’язаний :

– розробити завдання у відповідності з темою курсового проекту та видати студентові завдання на курсовий проект;

– надати допомогу студентові в розробці календарного графіка роботи на період курсового проектування;

– допомогти студентові в підборі необхідної літератури, довідкової та нормативної документації по темі курсового проекту;

– проводити консультації зі студентом, передбачені розкладом.

5.2 Захист курсового проекту

Захист курсового проекту має публічний характер. Студент захищає виконаний курсовий проект у встановлений термін на кафедрі перед комісією із захисту, яка складається з керівника проекту та спеціально призначеного викладача кафедри.

Під час захисту студент повинен коротко викласти зміст курсового проекту, підкреслити його особливості, основні техніко-економічні показники і довести доцільність і ефективність проекту. Відповіді студента на поставлені запитання повинні бути чіткими і правильними.

На основі висновків комісії про якість проекту і його захист студент отримує оцінку за чотирибальною системою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]