Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік 2011 р.(офіцери).doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
211.97 Кб
Скачать

26. Склад грошового забезпечення осіб рядового та начальницького складу.

Оклади за спеціальним званням.

Особам рядового і начальницького складу, які обіймають штатні посади в органах управління (підрозділах), виплачуються оклади за персонально присвоєними їм спеціальними званнями рядового і начальницького складу. Виплата окладів за спеціальними званнями рядового і начальницького складу провадиться з дня підписання наказу про присвоєння відповідного спеціального звання.

Особам рядового і начальницького складу, які звільнені зі служби за віком, за станом здоров'я чи у зв'язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів без права на пенсію, поряд із виплатою одноразової допомоги зберігається виплата окладу за спеціальним званням протягом одного року з дня звільнення.

27.Склад грошового забезпечення осіб рядового та начальницького складу.

Види надбавок, доплат. Виплата надбавки за вислугу років.

Особам рядового і начальницького складу виплачується відсоткова надбавка за вислугу років до посадових окладів та окладів за персонально присвоєними спеціальними званнями у розмірах:

від 1 до 2 років - 5 відсотків;

від 2 до 5 років - 10 відсотків;

від 5 до 10 років - 20 відсотків;

від 10 до 15 років - 25 відсотків;

від 15 до 20 років - 30 відсотків;

від 20 до 25 років - 35 відсотків;

25 років і більше - 40 відсотків.

28.Склад грошового забезпечення осіб рядового та начальницького складу. Виплата надбавки за виконання особливо важливих завдань.

Особам рядового і начальницького складу за виконання особливо важливих завдань під час проходження служби виплачується надбавка за виконання особливо важливих завдань у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за спеціальне звання та надбавки за вислугу років.

Особам рядового і начальницького складу, які безпосередньо розробляють, проводять експертизу проектів нормативно-правових актів, які передбачено положеннями про відповідні структурні підрозділи; виконують спеціальні завдання, пов'язані з антитерористичною діяльністю, виплачується надбавка за виконання особливо важливих завдань у розмірі до 100 відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за спеціальне звання та надбавки за вислугу років.

Розмір надбавки встановлюється наказом керівника органу управління (підрозділу) на початку року із зазначенням конкретного розміру кожній особі рядового і начальницького складу залежно від якості, складності, обсягу та важливості виконуваних завдань з урахуванням асигнувань на грошове забезпечення на поточний рік. Розмір зазначеної надбавки зменшується або надбавка скасовується у разі несвоєчасного, неякісного виконання завдань, що оформляється відповідними наказами керівника органу управління (підрозділу) із зазначенням причини зменшення розміру або скасування надбавки.

Виплата зазначеної надбавки за минулий місяць здійснюється одночасно з виплатою грошового забезпечення за поточний місяць.