Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік 2011 р.(офіцери).doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
211.97 Кб
Скачать

31. Порядок преміювання осіб рядового і начальницького складу

Керівники органів управління (підрозділів) мають право здійснювати преміювання осіб рядового і начальницького складу відповідно до їх особистого внеску в загальні результати діяльності.

Преміювання осіб рядового і начальницького складу здійснюється в межах фонду преміювання, утвореного в розмірі, визначеному наказом Міністра на відповідний рік, але не менше 10 відсотків фонду посадових окладів.

При обчисленні фонду преміювання осіб рядового і начальницького складу органів управління (підрозділів) ураховується облікова чисельність осіб рядового і начальницького складу. У разі зміни облікової чисельності осіб рядового і начальницького складу, розмірів посадових окладів у розрахунок фонду преміювання вносяться відповідні зміни.

Керівники органу управління (підрозділів) позбавляють осіб рядового і начальницького складу премії повністю або частково за:

- невихід на службу без поважних причин;

- порушення встановленого керівником органу управління (підрозділу) розпорядку дня;

- уживання алкогольних напоїв (наркотичних речовин) у службовий час,

- прибуття на службу в нетверезому стані (стані наркотичного сп'яніння);

- порушення статутних правил несення служби;

- невиконання індивідуальних планів роботи науковим, науково-педагогічним (педагогічним) складом, ад'юнктами, докторантами;

- втрату службового посвідчення, службових документів, бланків суворої звітності;

- невиконання наказів та розпоряджень начальників, що призвело до неготовності до дій за призначенням та зриву виконання покладених на підрозділ завдань за призначенням;

- порушення вимог законів та інших нормативно-правових актів, які призвели до псування або втрати закріпленого майна, обладнання та техніки, інших матеріальних збитків, а також завдали шкоди здоров'ю особам рядового і начальницького складу або іншим особам.

Особи рядового і начальницького складу позбавляються премії в повному обсязі або частково виключно за той календарний місяць, у якому вони допустили порушення (проступок) або стало відомо про порушення (проступок). Рішення про виплату премії, зменшення її розміру або позбавлення в повному розмірі оформляється наказом керівника органу управління (підрозділу) із зазначенням причин зменшення розміру премії на підставі поданих за командою в кінці кожного місяця рапортів безпосередніх начальників з клопотанням про виплату (позбавлення повністю або частково) премії підлеглим особам рядового і начальницького складу. У разі позбавлення премії повністю або частково в рапортах зазначаються конкретні причини, які стали підставою для цього, та надаються матеріали службового розслідування.

Премія особам рядового і начальницького складу виплачується з того дня, з якого вони стали до виконання обов'язків за посадами, і до дня звільнення від виконання обов'язків за посадами, у тому числі й у разі тимчасового виконання обов'язків за посадами, до яких вони допущені наказами відповідних керівників органів управління (підрозділів).

Премія особам рядового і начальницького складу також виплачується за час перебування у відпустці, на лікуванні, у службовому відрядженні в разі збереження посад за місцем служби.

Премія у місяці звільнення зі служби не виплачується особам рядового і начальницького складу: які звільняються зі служби за службовою невідповідністю та у зв'язку з обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (з місяця, у якому надійшов витяг з наказу про звільнення); направленим за кордон для виконання обов'язків у складі миротворчих контингентів і миротворчого персоналу - за весь період перебування за кордоном, якщо інший порядок виплати не передбачений чинним законодавством; у разі допущення в органі управління (підрозділі) подій, пов'язаних із загибеллю людей з вини осіб рядового і начальницького складу під час виконання ними службових обов'язків, чи скоєння злочинів - керівнику та іншим посадовим особам, які не вживали заходів для запобігання подіям і злочинам.

Наказ про встановлення премії (витяг з наказу) за минулий місяць передається до фінансового підрозділу не пізніше ніж за 10 днів до встановленого строку виплати грошового забезпечення за поточний місяць.

Особам рядового і начальницького складу, які проходять службу в підрозділах, що утримуються за рахунок об'єктів (за рахунок спеціального фонду), премія, у тому числі додаткова, виплачується в межах затвердженого в кошторисі фонду грошового забезпечення.

Преміювання осіб рядового і начальницького складу до державних і професійних свят, ювілейних дат може здійснюватися понад фонд преміювання, визначений у пункті 5.1 цієї Інструкції, у межах економії фонду грошового забезпечення і дозволяється виключно за окремим рішенням Міністра.

Виплата премій здійснюється щомісяця за минулий місяць під час виплати грошового забезпечення за поточний місяць у межах фонду преміювання за розрахунковий період. Розмір премій визначається наказом керівника органу управління (підрозділу), керівникам органу управління (підрозділу) - наказами вищих начальників.