Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік 2011 р.(офіцери).doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
211.97 Кб
Скачать

34. Порядок виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Особам рядового і начальницького складу за рішенням начальника органу управління (підрозділу) один раз на рік може надаватися матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує місячного грошового забезпечення.

Підставою для виплати особі рядового і начальницького складу матеріальної допомоги є рапорт особи рядового і начальницького складу з проханням надати їй зазначену матеріальну допомогу та відповідний наказ начальника органу управління (підрозділу) на здійснення виплати (із обов'язковим зазначенням суми) зазначеної матеріальної допомоги.

Начальнику органу управління (підрозділу) матеріальна допомога надається на підставі його рапорту та наказу вищого керівника (начальника) із зазначенням у ньому розміру допомоги. Матеріальна допомога особам рядового і начальницького складу надається за місцем штатної служби.

При визначенні розміру матеріальної допомоги до розрахунку місячного грошового забезпечення беруться: посадові оклади, оклади за спеціальним званням, доплати і надбавки постійного характеру та щомісячна премія (у розмірі, що не перевищує розміру, затвердженого Положенням про преміювання осіб рядового і начальницького складу (пункт 5.1 цієї Інструкції), які встановлені особі рядового або начальницького складу на день звернення.

При наданні матеріальної допомоги особам рядового і начальницького складу, які перебувають у розпорядженні відповідних керівників органів управління (підрозділів), до розрахунку беруться оклади грошового утримання, доплати та надбавки (в тому числі щомісячна премія у розмірі, визначеному в розділі V цієї Інструкції), які вони отримували за останніми штатними посадами.

Випускникам навчальних закладів із числа осіб, які не перебували на службі перед зарахуванням на навчання, матеріальна допомога надається в органах управління (підрозділах), у які вони направлені для подальшого проходження служби, після вступу до виконання обов'язків за посадами, на які вони призначені.

Особам рядового і начальницького складу, прийнятим (призваним) на службу з запасу, матеріальна допомога перший раз надається в календарному році, у якому вони приступили до виконання обов'язків за посадами, на які призначені.

Особам рядового і начальницького складу, звільненим зі служби в кінці календарного року з наданням при звільненні щорічної відпустки, яка закінчується в наступному календарному році, матеріальна допомога в новому році не надається.

Особам рядового і начальницького складу, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а у виняткових випадках, коли дитині необхідний домашній догляд згідно з медичними висновками, - не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку, матеріальна допомога може надаватися тільки в році вибуття у відпустку та в році, у якому вони приступили до виконання обов'язків за посадою.

У разі переміщення особи рядового і начальницького складу по службі в інші органи управління (підрозділи) в грошовому атестаті зазначається, у якому розмірі та за який період особі рядового і начальницького складу виплачена матеріальна допомога. Якщо матеріальна допомога не надавалася, робиться запис "Матеріальна допомога за ______ рік не виплачувалася".

Матеріальна допомога за минулий рік у поточному році не виплачується.