Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік 2011 р.(офіцери).doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
211.97 Кб
Скачать

40. Керування підрозділами. Мета керування. Система керування.

41. Органи керування. Методи керування.

42. Планування повсякденної діяльності. Мета планування. Види планування.

43. Контроль повсякденної діяльності.

44. Мета та види перевірок діяльності АРС. Оформлення результатів перевірки.

Метою перевірок є визначення фактичного стану готовності АРС до реагування на НС, у тому числі рівня підготовки особового складу до виконання аварійно-рятувальних робіт та їх забезпечення спеціальним технічним оснащенням і готовності його до застосування.

Перевірки діяльності АРС та їх готовності до реагування на НС можуть бути комплексними, при яких перевіряються всі напрямки діяльності АРС,цільовими, у ході яких перевіряються окремі питання, таконтрольними, під час яких перевіряється усунення недоліків, які були виявлені під час проведення попередньої комплексної або цільової перевірки.

Комплексні перевірки проводяться за раніше розробленим планом не рідше одного разу в 5 років. Термін проведення комплексної перевірки не повинен перевищувати 5 діб.

Цільові перевірки проводяться позапланово. Цільова перевірка"Готовність АРС до реагування на НС" для служб, які знаходяться у постійній готовності (на цілодобовому чергуванні), може проводитись раптово, у будь-який час доби.

Контрольні перевірки проводяться за потреби, але не раніше встановленого терміну після усунення порушень, виявлених при комплексних та цільових перевірках.

За результатами перевірки складається акт (додаток 1) з визначенням оцінки діяльності АРС: "готова до дій за призначенням", "обмежено готова до дій за призначенням", "не готова до дій за призначенням", який подається для ознайомлення керівництву АРС і затверджується керівником органу, який призначив перевірку. Термін зберігання актів перевірок у службі (підрозділі) - 5 років.

Після закінчення терміну зберігання акти перевірок знищуються у встановленому порядку.

Якщо в результаті перевірки АРС виявлені недоліки, які служба спроможна усунути, і при цьому, в основному, здатна виконувати завдання з проведення аварійно-рятувальних робіт та заходів щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, - керівнику підприємства видається припис (додаток 2) з визначенням терміну усунення недоліків.

У разі, якщо в результаті перевірки встановлено, що АРС не готова до дій за призначенням, то вона знову перевіряється після усунення недоліків, але не раніше 2-х місяців після проведення перевірки. Якщо і при цьому АРС оцінюється як така, що не готова до дій за призначенням, то проводиться у встановлений строк позачергова атестація АРС.

Висновки за результатами перевірок подаються до відповідних атестаційних комісій для врахування при черговій атестації.

45. Напрямки за якими здійснюється перевірка діяльності арс та її готовність до реагування на нс.

Перевірка діяльності АРС здійснюється за такими напрямками:

- наявність нормативно-правових, нормативно-технічних та організаційно-розпорядчих документів, які регламентують діяльність аварійно-рятувального формування, готовність до реагування на НС та їх відповідність чинному законодавству;

- комплектування особовим складом;

- підготовка особового складу;

- готовність АРС до реагування на НС;

- стан засобів індивідуального захисту рятувальників;

- стан спеціального технічного оснащення АРС;

- виконання АРС робіт з запобігання виникненню, мінімізації наслідків НС та захисту від них населення і територій.