Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplomna_protsyuk.doc
Скачиваний:
57
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
2.92 Mб
Скачать

Розділ іі технологія створення електронного підручника

1. Інструментальне забезпечення. Редактор FrontPage

FrontPage дозволяє створювати функціонально насичені і професіонально оформлені електронні підручники. Користувач тепер може точно позиціонувати елементи підручника, імпортувати і редагувати HTML-файли, а також застосовувати новітні технології. В FrontPage включені засоби верстки сторінок і їх оформлення за допомогою елементів, що узгоджуються за кольором.

У FrontPage крім найпростішого у використовуванні WYSIWYG-редактора з генератором HTML-коду також доданий могутній HTML-редактор. Завдяки цьому ті користувачі, які звикли працювати безпосередньо з HTML-кодом, можуть робити це ще продуктивніше. При цьому вони можуть «примусити» HTML-редактора форматувати код відповідно до своїх переваг.

FrontPage автоматично виконує такі рутинні операції, як автоматичне виправлення всіх посилань на сторінки або файли при перейменуванні або переміщенні цих об'єктів. Можна також автоматично вставляти посилання на всі документи, що відносяться до заданої категорії.

В FrontPage програми FrontPage Explorer і FrontPage Editor з'єднані в один додаток, який виглядає і працює як будь-який інший додаток Microsoft Office. А засоби, що розділяються, такі як Themes, фонова перевірка орфографії і Format Painter, ще більш спрощують процес створення електронного підручника.

Спершу розглянемо основні режими роботи у FrontPage. FrontPage пропонує шість різних режимів для перегляду вмісту електронного підручника: • Page Views • Folder Views • Reports Views • Navigation Views • Hyperlinks Views • Tasks Views.

Для вибору потрібного режиму можна скористатися панеллю Views, розташованою в лівій частині екрану (зовнішній вигляд даної панелі приведений нижче), або в меню View на панелі інструментів Standard (Стандартна) вибрати відповідний пункт меню.

• Page Views (режим перегляду сторінки)

В цьому режимі здійснюється створення і редагування сторінок.

Тут можна створювати порожні сторінки і сторінки, що базуються на шаблонах, призначати сторінкам теми (набір стилів представлення сторінки на екрані), редагувати сторінки в режимі WYSIWYG (what уоu see is what уоu get — що ви бачите, то і одержуєте), додавати і форматувати текст, оформляти сторінки з використанням графічних і відеозображень (підтримується перетворення ряду графічних форматів у формати *.gif, *.jpg і *.png), додавати до сторінки звуковий супровід, представляти інформацію в таблицях, кадрах і формах і, нарешті, створювати гіперпосилання.

Такий далеко не повний перелік можливостей Front Page по редагуванню вмісту сторінок.

• Folders Views (режим перегляду папок)

В цьому режимі можна проглядати структуру електронного підручника (файли і папки) і управляти ним аналогічно тому, як ви це робите в Windows; даний режим дає можливість одержати більш докладні відомості про файли і папки, ніж це передбачено в списку Folder List в режимі перегляду сторінки Page.

• Reports Views (режим проглядання звітів)

Надає більше десятка звітів, що містять різноманітну інформацію про електронний підручник, відкритий в Front Page.

• Navigation Views (навігаційний режим перегляду)

Призначений для перегляду ієрархії підручника. Дає можливість управляти ієрархією, перетягуючи прямокутники.

• Hyperlinks Views (режим перегляду гіперпосилань)

Демонструє систему гіперпосилань, якими зв'язані між собою сторінки підручника (а також систему гіперпосилань на інші вузли), забезпечує перевірку їх цілісності і можливість зміни.

• Tasks Views (режим перегляду задач)

Цей режим призначений для управління задачами (додавання, видалення, виконання, встановлення пріоритету виконання, а також відстежування стану задач).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]