Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplomna_protsyuk.doc
Скачиваний:
57
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
2.92 Mб
Скачать

1.7 Шаблони

Шаблони — це зразки сайтів або сторінок, які Frontpage пропонує заповнювати в міру необхідності. Як і майстри, вони створюють структуру, яка може служити хорошим стартовим майданчиком для розробки сайту або сторінки. Проте майстри пропонують процес замовленого створення сайту або сторінки, тоді як вибравши шаблон, ви одержите точну копію цього шаблона, із зразком тексту, який можна замінити своїм власним.

1.8 Шаблони сайтів

Більшість таких шаблонів в FronРage базується на невеликих сайтах, в них є лише декілька елементів, які потребують настройки. Проте можна розширити їх, додаючи зображення, текст, посилання і так далі, використовуючи FrontPage. Також можна додати власні сторінки до сайтів, створених з використанням шаблонів.

Можливо одержати шаблон сайту в Провіднику FrontPage, вибравши пункт New (Створити) меню File (Файл) і потім вибравши FrontPage Web (Сайт FrontPage) з того, що з'явилося підменю. У вікні діалогу New FrontPage Web (Новий сайт FrontPage) потрібно вибрати один з наступних шаблонів, щоб використовувати його як основу для сторінки:

- Customer Support Web (Сайт підтримки замовників). Це ідеальний сайт для компаній, що випускають програмне забезпечення, але він також корисний і в багатьох інших галузях бізнесу.

- Empty Web (Порожній сайт). Коли потрібно створити порожнє робоче поле, можна використовувати цей "шаблон". В цьому випадку створюється порожній сайт, без сторінок.

- Project Web (Сайт проекту). Використовється цей шаблон для сайту, який слугує як центральний інформаційний форум для якого-небудь проекту.

1.9 Шаблони сторінок

FrontPage пропонує величезну різноманітність шаблонів сторінок, починаючи з шаблоном звичайної сторінки (Normal Page), який є каркасом чистого листа, до досить складної трьохстовпцевої сторінки (Three Column Staggered). Додаючи до вже існуючого сайту сторінки, створені за допомогою шаблонів, можна швидко і просто створювати електронний підручник.

Коли остаточно вирішено, на якому шаблоні зупинитися, FrontPage на основі вибраного шаблона створює сторінку і завантажує її для подальшої роботи. В кожній новій сторінці, створеній за допомогою шаблона, присутня "риба" (якийсь грецький текст, т.з. lorem ipsum) і зразок тексту, наприклад, Place Main Title Here (Помістіть тут основний заголовок).

1.10 Створення фреймів

Фрейми (frames) дозволяють розбивати сторінки на прямокутні області, в кожній з яких відображається сторінка. Можна розмістити один або декілька фреймів на сторінці (така сторінка називається сторінкою фреймів або фреймсет (frameset)). Це означає, можна створити сторінку, різні області якої відображають різний зміст. Зміна вмісту в одному з фреймів необов'язково спричиняє за собою зміну вмісту в іншій, але якщо потрібно, то можливо зробити так, щоб сторінка, яка відкриваються за посиланням, що знаходиться в одному фреймі, відображалася в області іншого фрейма.

1.11 Шрифти

FrontPage відповідно до правил мови HTML обчислює розмір шрифту в рівнях, на відміну від більш звичних пунктів. При цьому найменшому рівневі відповідає найменший розмір, крім того, дає можливість встановлювати довільні розміри шрифту, а також змінювати інші атрибути шрифту й абзацу за допомогою таблиць стилів.

Щоб змінити розмір шрифту потрібно виділити ділянку тексту, потім клацнути на кнопці збільшення (Increase Text Size) або зменшення (Decrease Text Size) розміру шрифту на панелі інструментів. Щоб зміни шрифт виділяється текст, і вибирається потрібний шрифт зі списку, що розкривається. Для зміни кольору, після виділення необхідного фрагмента тексту, натиснути кнопку Text Color (Колір тексту) на панелі інструментів. У діалоговому вікні, що з'явилося, Color (Колір) вибрати колір зі стандартного набору, натиснути кнопку ОК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]