Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplomna_protsyuk.doc
Скачиваний:
57
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
2.92 Mб
Скачать

1.12 Символи

FrontPage дає можливість використовувати багато спеціальних символів. Щоб це зробити потрібно встановити курсор там, необхідно вставити символ, вибрати пункт Symbol (Символ) у меню Insert (Вставка), для завершення роботи натиснути Close (Закрити).

1.13 Форматування абзаців

Для створення нового абзацу потрібно натиснути клавішу <Enter>. З'явиться новий рядок. За замовчуванням новий абзац буде використовувати стиль Normal (Звичайний). Для установки іншого стилю абзацу робиться наступне:

1.Встановлюється курсор там, де потрібно почати наступний абзац. Якщо курсор знаходиться наприкінці рядка, то натискається <Enter> один раз. Якщо ж курсор знаходиться десь у середині абзацу, то натискається <Enter> двічі й один раз на клавішу <Т>.

2. Вибирається новий стиль у списку, що розкривається, Change Style (Змінити стиль).

Щоб в абзаців був однаковий відступ, необхідно їх вирівняти. Для вирівнювання абзацу установлюють курсор де-небудь у його межах і натискають кнопка Increase Indent (Збільшити відступ) на панелі інструментів. Щоб зменшити відступ, використовують кнопку Decrease Indent (Зменшити відступ).

1.14 Списки

Точний вид списків усіх типів визначається браузером, який використовується для перегляду сторінки. Далі приведено лише коротку характеристику кожного типу; усі вони доступні в списку стилів, що розкривається, на панелі форматування:

- Bulleted List (Маркований список). Елементи такого списку містять маркери.

- Directory List (Покажчик). Інший формат маркованих списків. Деякі браузери інтерпретують його трохи інакше, чим звичайний нумерований список; звичайно використовується в тих випадках, коли пункти списку дуже короткі

- Menu List (Меню). Різновид маркірованих списків, підтримуваний більшістю браузерів

- Numbered List (Нумерований список). Цей список являє собою послідовність упорядкованих пунктів. Звичайно вони нумеруються цифрами, починаючи з 1.

Для створення списку потрібно відкрити сторінку в Редакторі, помістити курсор на те місце, де повинен знаходитися початок списку; його можна установити на початок, середину і навіть на кінець абзацу. Якщо в тому рядку, де є курсор, уже мається який-небудь текст, то FrontPage зробить цей абзац першим пунктом списку. Якщо потрібно почати новий список, то потрібно поставити курсор на порожній рядок.

1.15 Створення гіперпосилань

Для того щоб установити посилання, потрібно виділити ділянку тексту або зображення, з якого буде здійснюватися перехід, і натиснути комбінацію клавіш <Ctrl>+<K> або вибрати пункт Hyperlink (Гіперпосилання) з меню Edit.

FrontPage дає можливість встановлювати посилання на об'єкти декількох різних типів. Існують такі різні способи створення гіперпосилань:

- Посилання на сторінки сайту, відкритого в даний момент у Провіднику. Якщо який-небудь сайт у даний момент відкритий у провіднику FrontPage, то в діалоговому вікні можна побачити перелік усіх сторінок цього сайту, і на кожну з них можна установити гіперпосилання

- Посилання на URL. Можна ввести точну адресу (URL) сторінки в текстовому полі або ж натиснути на кнопку Use your Web Browser to select a page (Указати сторінку за допомогою браузера).

- Посилання на локальні файли. Здійснює гіперпосилання на файл, що знаходиться на даному комп'ютері,

- Посилання на адресу e-mail. Створює поштові гіперпосилання, посилання для відправлення листа по електронній пошті.

- Посилання на нову сторінку. Дана можливість дозволяє створити посилання, що вказує на ще не створену сторінку. Натискання на кнопку Create a page and link to the new page (Створити сторінку і проставити посилання) викликає поява діалогового вікна New (Нова сторінка). Зі списку пропонованих шаблонів потрібно вибрати певну сторінку. У залежності від вибору FrontPage або негайно створить нову сторінку, або просто додасть задачу створення цієї сторінки в список задач.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]