Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індз.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
52.71 Кб
Скачать

1.Запис на перший академічний ступінь.

Університети й інші ізраїльські вищі навчальні заклади при прийомі студентів враховують наступні моменти:

- оцінки в ізраїльському атестаті зрілості. Деякі університети враховують також оцінки в іноземному атестаті зрілості;

- оцінку, отриману за результатами психометричного тесту;

- знання івриту й англійської мови;

На окремих напрямках необхідно пройти вступний екзамен з математики або фізики, як, наприклад, на відділеннях інженерних наук і точних наук.

На деяких спеціальностях абітурієнт повинен пройти персональну співбесіду, наприклад, при надходженні на відділення психології й медицини.

У художніх, музичних, театральних ВУЗах потрібно представити роботи або пройти творчий перегляд (прослуховування), як наприклад, в Академії музики й танцю ім. Рубіна, в Академії мистецтв "Бецалель" й у деяких інших.

При вступі в педагогічні навчальні заклади необхідно здати наступні іспити: історія єврейського народу, іврит, ТАНАХ. Новим репатріантам дозволяється здавати ці екзамени після закінчення першого навчального року.

Екзамен з математики

Бажаючі вчитися на відділеннях точних або природничих наук (математика, інженерія, фізика, комп'ютерні науки й деякі інші), повинні на додаток до психометричного тесту, здати також вступний екзамен з математики.

Цей іспит є також загальнодержавним і проводиться Центром тестування й оцінки. Екзамен з математики для вступників у вузи проводиться щорічно в травні. Запис на цей іспит здійснюється окремо від запису в університет і від запису на психометричний тест. Оплата іспиту виробляється самими абітурієнтами.

Англійська мова як іноземна

Всі студенти ізраїльських ВУЗів, як громадяни країни, так і репатріанти, повинні вивчати англійську мову й досягти досить високого рівня володіння нею (необхідний рівень, при якому студент звільняється від занять англійської мови). Ця вимога ставиться до студентів, що навчається як на першу, так і другий ступінь.

Ціль занять англійською мовою - навчитися читати на академічному рівні, розуміти прочитані тексти й аналізувати їх. Це необхідно насамперед тому, що значна кількість навчальної літератури подається англійською мовою.

Кожен абітурієнт при вступі у ВУЗ повинен здати класифікаційний вступний екзамен з англійської мови. Вступний іспит проводиться в рамках психометричного тесту.

Абітурієнти, звільнені від психометричних тестів, зобов'язані все-таки здати класифікаційний екзамен з англійської мови, що також проводиться Центром тестування й оцінки. Цей іспит є загальнодержавним і проводиться регулярно у встановлений термін.

Від занять англійською мовою звільняються студенти, що приїхали з англомовної країни й добре володіють мовою. Абітурієнт повинен зафіксувати цей факт під час запису й реєстрації у ВУЗ.

Умовою прийому на деякі факультети й на спеціальність "англійська мова" є високий рівень знання мови, іноді - навіть найвищий (рівень, при якому студент одержує звільнення від занять англійською мовою).

Університети й інші навчальні заклади проводять курси англійської мови, беручи за це додаткову плату, крім основної оплати навчання у ВУЗі.

Заняття на першому рівні студентами не оплачуються, на інших рівнях Керування по справах студентів може надати допомогу й субсидіювати курс англійського для студента- репатріанта.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]