Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індз.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
52.71 Кб
Скачать

2.Запис на другий академічний ступінь

Навчання на другий академічний ступінь являє собою більш високий рівень спеціалізації в досліджуваній спеціальності. Студент, що має перший академічний ступінь, отриманий в іноземному ВУЗі, може продовжити навчання на другий ступінь в ізраїльських університетах, які самостійно визначають критерії прийому й вимоги для надходження.

Як правило, у більшості випадків рішення приймальної комісії визначається даними попереднього навчання (оцінки, отримані при навчанні на перший ступінь).

Абітурієнти не повинні здавати психометричний тест, але повинні продемонструвати достатні знання івриту й англійської мови . У деяких університетах на відділеннях керування бізнесом і психології потрібні додаткові іспити.

Тривалість навчання на другий ступінь, як правило, не менше двох років. При цьому найчастіше студентам-репатріантам доводиться брати додаткові курси по ряду предметів внаслідок розходження навчальних програм в ізраїльських і закордонних ВУЗах.

Реєстрація у вузі

Кожен навчальний заклад установлює свій порядок запису.

Абітурієнтові варто ознайомитися з порядком запису в обраний їм навчальний заклад, подбати про одержання відповідних бланків й анкет з відділу прийому цього навчального закладу, правильно й без пропусків заповнити їх, зібрати необхідні документи й послати їх разом із квитанцією про оплату запису.

Запис у навчальний заклад оплачується самим абітурієнтом. Керування по справах студентів оплати запису не робить.

Бажаючі записатися відразу в кілька навчальних закладів повинні записуватися в кожне з них окремо.

Довідка про запис у навчальний заклад не є дозволом про вступ в нього.

Рішення про зарахування абітурієнта в навчальний заклад приймається навчальним закладом тільки після перевірки, що підтверджує, що вступник відповідає всім умовам і вимогам прийому, і після того, як він здасть всі необхідні іспити, включаючи екзамен із психометрії.

Процедура запису й дозвіл на прийом на навчання дійсні тільки на той навчальний рік, у якому вступник записується.

Повторне прохання про прийом у наступному або іншому році вимагають від абітурієнта повторного запису й повторної оплати, а також повторного виконання всіх вимог прийому.

Основні дати навчального календаря

Навчальний рік в ізраїльських ВУЗах починається звичайно в жовтні кожного року й закінчується в червні.

Навчальний рік ділиться на два семестри:

- перший семестр (зимовий) - з жовтня по січень;

- другий семестр(весняний) - з лютого по червень. У деяких навчальних закладах на певних факультетах можна почати навчальний рік у весняному семестрі.

Строки запису й реєстрації

Запис на перший семестр першого року навчання починається в січні-лютому, тобто на початку відповідного календарного року.

Деякі навчальні заклади продовжують строк запису на окремі факультети (до березня - квітня). Запис на другий семестр звичайно виробляється в листопаді-грудні, безпосередньо перед початком семестру.

Інформацію про додаткові або продовжені строки запису можна одержати безпосередньо в самих навчальних закладах або у Керуванні по справах студентів.

Оплата запису й реєстрації

Оплата запису й реєстрації дійсна тільки на той рік, у якому зроблений запис і реєстрація.

Бажаючі записатися одночасно в кілька навчальних закладів оплачують кожен запис окремо.

Абітурієнтові, що записався відразу в кілька університетів і почав займатися в одному з них, повертається 50% від суми, внесеної їм за запис в інші університети (відповідно до міжуніверситетської угоди).

Академічний статус студента

В багатьох навчальних закладах існує два академічних статуси:

- статус "Студент". Цей статус має зарахований у ВУЗ студент, що відповідає всім вимогам, пропонованим до абітурієнтів у даному навчальному закладі й на тому факультеті, на якому хоче вчитися студент;

- статус "Студент, зарахований умовно" (аль тнай). Цим статусом володіє абітурієнт, якому тимчасово дозволено почати навчання. Це означає, що він поки не відповідає всім вимогам навчального закладу й факультету. Продовження навчання буде залежати від результатів першого року навчання.

Репатріанти, що бажають одержати допомогу в оплаті навчання від Керування по справах студентів, повинні мати статус "Студент". У деяких випадках, коли для одержання статусу "Студент" абітурієнтові не вистачає лише достатнього знання івриту, Керування все-таки надає допомогу в оплаті навчання, направляючи його на літній курс івриту (літній студентський ульпан).

Університети - це багатопрофільні навчальні заклади, у яких здійснюється підготовка, навчання й дослідницька робота в різних областях знань, чим забезпечується широкий спектр досліджуваних спеціальностей і розмаїтість напрямків навчання

Університети мають право видавати педагогічні дипломи (ліцензія на викладання в ізраїльських школах • теудат ораа) і дипломи в деяких областях, що вимагають додаткової спеціалізації після отримання ступеня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]