Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт2 диференційна.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
866.82 Кб
Скачать

4.1. Представлення результатів людині, яка звернулася із запитом

Підсумкова консультативна бесіда психолога та менеджера супермаркету за результатами проведеного психологічного дослідження.

П.: Ми провели психологічне дослідження з метою визначення індивідуальних відмінностей працівників-консультантів, які будуть успішно виконувати професійні обов’язки і я готова представити Вам результати.

К.: Так, отримані результати дуже важливі для нас, адже вони є можуть стати основою проведення професійного відбору працівників.

П.: Як я вже говорила, нам було необхідно визначити індивідуальні відмінності працівників-консультантів мережі Ваших супермаркетів, які будуть успішно виконувати професійні обов’язки. Для виконання цього завдання я використала методику, що дозволяє виявити індивідуально-психологічні особливості особистості, її диспозиційні характеристики, дослідити особистісну сферу.

К.: І що Вам вдалося виявити?

П.: Із 12 претендентів на посаду продавця-консультанта я відібрала 9 людей, які зможуть успішно та ефективно виконувати роботу.

К.: Ви впевнені, що вони будуть ефективно та якісно працювати?

П.: У психологічній науці ще не розроблені методи, які давали б стовідсоткову гарантію. Ще на початку нашої роботи я зазначала про те, що висновки будуть подані у вигляді рекомендацій.

К.: Гаразд. Ви можете сказати, як відібрані Вами претенденти відрізняються від тих трьох людей, які залишилися поза Вашою увагою?

П.: Відібраних претендентів вирізняють ті риси та якості, що зазначені у професіограмі і мають належний рівень розвитку. Порівняно з іншими, вони більш комунікабельні, артистичні, терпимі, відповідальні, чесні, емоційно стійкі, що дуже важливо для професії продавця-консультанта.

К.: І в чому виявляється цей належний рівень розвитку окремих якостей? Як Ви його виявили?

П.: Все дуже просто. Отримані результати були обраховані за спеціальною процедурою, а потім, провівши якісний аналіз, нам вдалося з’ясувати рівень розвитку кожної якості.

К.: Зрозуміло. То Ви радите мені взяти на роботу цих 9-х претендентів, чиї прізвища виписані в окремий список?

П.: Саме так.

К.: Добре, дякую Вам за допомогу.

П.: До побачення!