Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oformlennya dyplom.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
343.55 Кб
Скачать

1.1.2. Вимоги до написання курсової роботи

1. Курсова робота виконується студентами згідно з навчальним планом.

2. Курсова робота виконується на одну з тем, запропонованих кафедрою фізики або викладачем цієї кафедри.

3. Обсяг курсової роботи 15-20 сторінок з фізики та 20-25 сторінок з методики викладання фізики.

4. Курсова робота має бути чітко структурованою з дотриманням вимог щодо оформлення згідно пункту 1.1.3 та розділу 2.

5. Обов’язковими компонентами курсової роботи мають бути елементи дослідницького характеру. Для курсових з фізики це можуть бути самостійно проведені експерименти або теоретичні розрахунки. При написанні курсових робіт з методики викладання фізики студенти можуть виконувати педагогічне спостереження та аналіз уроків, вивчення та опис позитивного досвіду роботи вчителів, класних керівників, анкетування учнів, визначення рівня засвоєння учнями знань програмного матеріалу (за допомогою тестів, експериментальних методик), аналіз навчального процесу та вправ навчально-методичного комплексу. При необхідності може проводитися педагогічний експеримент.

1.1.3. Структура курсової роботи

1. Титульна сторінка (див. 2.2).

2. ЗМІСТ (див 2.4).

3. ВСТУП.

Обґрунтовується актуальність теми, її значення для теорії та практики певної науки, мета, завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження (див. додатки В, Ґ).

4. Основна частина.

Може поділятися на теоретичні та практичні розділи. Теоретичні розділи включають аналіз опрацьованої наукової літератури відповідно до завдань дослідження, а також певні авторські висновки з визначенням перспектив подальших дослідницьких пошуків. Практичні розділи містять опис виконаного дослідницького завдання та розробки навчально-методичних матеріалів, використаних студентом під час навчальної та виробничої практики.

В курсових з фізики допускається інший поділ на розділи, наприклад, у відповідності з явищами, що розглядаються. При цьому в межах одного розділу може бути представлена як теоретична, так і практична частина.

5. ВИСНОВКИ (зумовлюються змістом курсової роботи).

6. ДОДАТКИ (за необхідністю).

7. СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ (див. 2.8)

1.1.4. Захист курсової роботи

Курсові роботи, які за висновком наукового керівника заслуговують позитивної оцінки, подаються на захист. Студенти, роботи яких не допущені науковим керівником до захисту, отримують оцінку «незадовільно». Захист курсових робіт відбувається у встановлений деканатом термін у присутності студентів та комісії: наукового керівника і викладачів кафедри.

Захист проводиться у вигляді презентації на 5 хв, створеній в Power Point. Під час захисту студент називає тему і мету дослідження, повідомляє план роботи і коротко передає зміст. Особливу увагу при цьому необхідно звернути на практичну частину роботи, власне на результати виконання дослідницького завдання або методичні розробки. Виступ завершується формулюванням висновків. Після цього протягом до 10 хв. відбувається публічне обговорення роботи.

За наслідками захисту курсової роботи виставляється оцінка, яка заноситься до екзаменаційної відомості та залікової книжки. Оцінка «відмінно» виставляється при:

а) відповідності змісту роботи темі дослідження;

б) наявності правильного оформлення наукового апарату дослідження;

в) глибокому аналізі наукової літератури;

г) чіткому формулюванні авторських висновків з проблеми дослідження;

д) успішному виконанні дослідницьких завдань;

е) дотриманні всіх вимог щодо технічного й естетичного оформлення роботи і орфографічного стандарту;

є) аргументованому захисті студентом результатів своїх досліджень, вміння вести наукову дискусію.

Оцінка «добре» виставляється при наявності незначних недоліків у виконанні теоретичних й практичних завдань роботи та її оформленні.

Оцінка «задовільно» виставляється при наявності суттєвих недоліків у виконанні практичної та теоретичної частин роботи, окремих недоліків у її оформленні.

Оцінка «незадовільно» виставляється при повній невідповідності вимогам щодо обсягу, оформлення та викладу змісту роботи.

Захищена курсова робота зберігається на профілюючій кафедрі протягом двох років. Роботи, відзначені першими преміями на республіканських студентських конкурсах, зберігаються постійно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]