Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oformlennya dyplom.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
343.55 Кб
Скачать

1.2.5. Захист дипломної роботи

Відкритий захист дипломної (магістерської) роботи проводиться на засіданні Державної екзаменаційної комісії в присутності члені ДЕК, інших викладачів та студентів.

Після основної доповіді та відповідей студент відповідає на запитання. В дискусії можуть взяти участь голова, члени ДЕК, інші викладачі та студенти. Після цього зачитуються відгуки наукового керівника і рецензента.

Хід захисту фіксується у протоколі ДЕК. Оцінка обговорюється на закритому засіданні ДЕК та оголошується головою ДЕК на відкритому засіданні у присутності членів ДЕК, усієї групи студентів та дипломника (магістранта).

Дипломна(магістерська) робота оцінюється за чотирибальною шкалою. Оцінка «відмінно» ставиться при:

а) відповідності змісту роботи обраній темі;

б) належному оформленні наукового апарату дослідження;

в) наявності самостійного аналізу наукової літератури, коректній кодифікації конкретного матеріалу, який досліджується;

г) чіткому формулюванні аргументованих узагальнень, поданих у висновках;

д) виконанні практичної частини;

е) наявності самостійних наукових або методичних розробок;

є) дотриманні всіх вимог щодо технічного оформлення роботи і дотриманні вимог сучасних орфографічних стандартів;

ж) позитивній оцінці рецензента;

з) аргументованому захисті студентом результатів своїх досліджень, вміння вести наукову дискусію.

Оцінка «добре» ставиться при наявності незначних недоліків у вирішенні теоретичних й практичних завдань роботи та її технічному оформленні, окремих зауважень, висловлених головою, екзаменаторами, членами ДЕК на адресу дипломної роботи і доповіді та відповідей студента під час її захисту.

Оцінка «задовільно» ставиться при наявності суттєвих зауважень до практичної та теоретичної частин та технічного й орфографічного оформлення роботи і поверхових відповідей студента у процесі захисту результатів дослідження на відкритому засіданні ДЕК.

Оцінка «незадовільно» ставиться при невідповідності основним вимогам до дипломних (магістерських) робіт (зокрема, щодо їх теоретичного рівня й виконання практичної частини й дотримання стандартів технічного оформлення та орфографічних нормативів) і невмінні студента самостійно захищати основні положення дипломного дослідження.

Бажано, щоб результати оригінальних наукових досліджень, представлені у дипломних (магістерських) роботах, використовувалися у лекційних курсах, статтях, монографіях та навчальних посібниках з обов'язковим посиланням на автора дипломної роботи.

Результати найбільш теоретично вагомих дипломних (магістерських) робіт можуть публікуватися у збірниках студентських наукових праць, вісниках, журналах, учених записках, інших наукових виданнях.

Результати досліджень, виконаних авторами дипломних (магістерських) робіт, можуть використовуватися в навчальному процесі та науковій роботі з обов'язковим дотриманням авторського права.

Один з екземплярів захищеної дипломної або магістерської роботи передається у бібліотеку університету, а другий екземпляр зберігається на кафедрі фізики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]