Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oformlennya dyplom.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
343.55 Кб
Скачать

1.2.4. Підготовка до захисту дипломної (магістерської) роботи

Попередня апробація дипломних робіт відбувається на студентських науково-практичних конференціях студентів, засіданнях кафедр, проблемних груп, наукових гуртків тощо.

Дипломна (магістерська) робота у першому варіанті подасться науковому керівникові не пізніше 15 квітня поточного навчального року. В остаточний варіант роботи вносяться необхідні зміни, а також уточнення назв розділів, підрозділів, таблиць, статистичних даних, бібліографічних виносок, висновків відповідно до зауважень і застережень наукового керівника та зауважень на передзахисті.

Текст роботи подається в ДЕК у 2 примірниках. До них додаються також й ті матеріали, які розширюють репрезентацію наукової роботи студента (зокрема, при наявності, наукові статті, тези доповідей з теми дослідження).

До дипломної (магістерської) роботи підшиваються відгук наукового керівника та рецензія вченого з іншого навчального або наукового закладу.

У відгуку наукового керівника обов'язково визначається рівень підготовки студента до виконання наукових досліджень і вміння працювати з літературою й знаходити самостійні рішення наукових та практичних проблем; характеризується також ступінь оволодіння сучасними методами дослідження й вміння втілювати в практику навчання теоретично обґрунтовані нові наукові ідеї та вміння логічно, послідовно, аргументовано викладати матеріал та робити висновки. Науковий керівник визначає відповідність дипломної (магістерської) роботи вимогам до наукових досліджень такого типу. Науковий керівник має чітко висловлювати свою думку щодо рекомендації дипломної роботи до захисту.

У відгуку рецензентів визначається актуальність обраної проблеми, новизна і методика дослідження, теоретичне і практичне значення роботи, аргументовано характеризуються її позитивні сторони та недоліки. До рецензування дипломних робіт залучаються висококваліфіковані фахівці з інших вищих навчальних закладів та наукових установ, досвідчені вчителі загальноосвітніх шкіл, гімназій та ліцеїв. Список рецензентів затверджується на засіданні профільної кафедри.

Остаточно оформлена дипломна робота з відгуком наукового керівника та рецензією подається на профілюючу кафедру не пізніше ніж за два тижня до дня захисту. Студент повинен бути ознайомлений зі змістом відгуку та рецензії.

Рішення про захист дипломних робіт приймає декан факультету за поданням кафедри не пізніше, ніж за 10 днів до початку державних іспитів. Якщо дипломна робота не рекомендована кафедрою до захисту, студент має право складати державний іспит з даного предмету. Магістерська робота виноситься на захист незалежно від ступеня готовності.

На захист дипломної (магістерської) роботи студент готує доповідь (до 10 хв.) у вигляді презентації у Power Point. Тут мають бути висвітлені такі питання дипломної роботи, як:

– обґрунтування актуальності та наукової новизни теми дослідження;

– мета, об'єкт, предмет, конкретні теоретичні і практичні завдання;

– основні методи дослідження;

– узагальнюючі результати дослідження;

– основні висновки та рекомендації.

У доповіді студента повинні міститися аргументовані відповіді і пояснення на зауваження і застереження наукового керівника та рецензентів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]