Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oformlennya dyplom.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
343.55 Кб
Скачать

1.2.3. Структура дипломних та магістерських робіт

Дипломні та магістерські роботи спрямовані на виявлення вмінь студента методологічно грамотно проводити дослідження, інтерпретувати, систематизувати і класифікувати одержані результати. У роботі необхідно розкрити суть визначеної дослідницької проблеми переважно з урахуванням даних нової наукової літератури.

Дипломна (магістерська) робота має бути чітко структурованою з виділенням окремих її частин, абзаців, з нумерацією сторінок, правильним оформленням рисунків, формул, таблиць, посилань, списку використаної сучасної літератури (див. розділ 2).

Дипломна (магістерська) робота повинна мати наступну структуру:

1. Титульна сторінка (див. 2.2).

2. ЗМІСТ (див 2.4; пункти 9,10,11 в зміст не включаються).

3. ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ (за необхідністю).

4. ВСТУП.

5. Основна частина (складається з декількох розділів).

6. ВИСНОВКИ.

7. ДОДАТКИ (за необхідністю).

8. СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ (див. 2.8).

9. АННОТАЦІЯ (на окремій сторінці згідно зразка в додатку Д).

10. Відгук наукового керівника.

11. Зовнішня рецензія.

У «Вступі» обґрунтовується вибір теми, її актуальність; визначається об'єкт, предмет, мета, гіпотеза (тільки у роботах з методики викладання фізики), основні завдання й методи дослідження; його наукова новизна; розкриваються теоретичне і практичне значення одержаних результатів; вказуються (при наявності) апробація результатів та публікації автора; описується структура роботи. Зміст «Вступу» та розшифровка окремих його елементів наведено у додатках В та Ґ.

Основна частина дипломної (магістерської) роботи складається з декількох розділів, які в свою чергу діляться на підрозділи і т.д.

У теоретичній частині роботи детально аналізуються представлені у сучасній науковій літературі найважливіші концептуальні положення, що пов’язані із розробкою проблематики даного дослідження; з’ясовується комплекс дискусійних питань, пропонуються самостійні рішення конкретних дослідницьких завдань.

У практичній частині роботи подається опис методики дослідження (експерименту, власних теоретичних розрахунків, педагогічних методик і т.і.) розглядаються його результати, формулюються основні рекомендації.

В роботах з методики викладання фізики характерним є поділ розділів на теоретичні та практичні. В роботах з фізики можуть використовуватися більш складні випадки, коли назва розділу визначається, наприклад, досліджуваним явищем, а в межах розділу розглядаються теоретичні та практичні підрозділи.

У «Висновках» акцентується увага на найвагоміших наукових здобутках даного дослідження, узагальнюються його основні теоретичні результати, висловлюються рекомендації щодо впровадження результатів дослідження у практику.

У «Список використаних джерел подається список використаної сучасної вітчизняної та зарубіжної літератури.

У «ДОДАТКАХ» подаються переважно графічні та ілюстративні матеріали, самостійні допоміжні методичні розробки.

Анотація обсягом біля 1000 знаків подається на окремому аркуші згідно зразка в додатку Д.

У кінці остаточного варіанту дипломної (магістерської) роботи обов’язково повинні бути підшиті відгук наукового керівника та зовнішня рецензія

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]