Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oformlennya dyplom.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
343.55 Кб
Скачать

3.1. Принципова схема дослідження електрооптичних властивостей нематичних рідких кристалів

2.3.4. Заголовки пунктів та підпунктів

При необхідності підрозділи можуть ділитися на пункти, які нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: «1.3.2.» (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок пункту. Форматування таке ж, як у підрозділів. Пункт може не мати заголовка.

Пункти можуть ділитися на підпункти, наприклад: «1.3.2.1». Правила оформлення підпунктів таке ж, як у пунктів.

2.4. Оформлення змісту

В змісті повинні бути перелічені назви усіх структурних частин роботи, розділів, підрозділів, пунктів і т.д. з обов’язково вказаними біля правого краю листа номерами сторінок. Зразок змісту наведено в додатку Б. На відміну від назв в основному тексті, в змісті використовується звичайний (не напівжирний) шрифт.

2.5. Оформлення рисунків

2.5.1. Загальні вимоги до оформлення рисунків

До рисунків відносяться схеми, технічні рисунки, креслення, графіки, діаграми, фотографії, рисовані ілюстрації і т.д.

Використання відсканованих растрових рисунків дозволено тільки для фотографій та рисованих ілюстрацій, запозичених з інших джерел. При цьому на таких рисунках повинні бути відсутні сторонні написи, які не стосуються самого рисунка, або написи не українською мовою (при необхідності рисунок спочатку треба редагувати за допомогою спеціалізованих програм растрової графіки, наприклад Paint, Adobe Photoshop). При необхідності збільшують контраст таких рисунків.

Побудова схем, креслень, технічних рисунків повинна реалізовуватися за допомогою вбудованих засобів Microsoft Word або спеціалізованих програм векторної графіки, наприклад CorelDraw. Застосування програм растрової графіки Paint, Adobe Photoshop в більшості випадків вважається недоцільним.

Для побудови графіків та діаграм повинні використовуватися спеціалізовані програми Origin, Microsoft Excel або інші з аналогічними характеристиками.

Посилання на всі рисунки обов’язково слід подавати в основному тексті. Наприклад:

– На рис.3.2 зображено принципову схему дослідження залежності оптичної густину зразка від інтенсивності збуджуючого світла;

– Таким чином затримуюча напруга лінійно залежить від частоти падаючого світла (рис 2.5).

Рисунки необхідно подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Сторінки, на яких розміщені тільки рисунки, включають до загальної нумерації сторінок. Якщо рисунок знаходиться на одній сторінці з основним текстом, то рисунок (разом з підписом) необхідно розмістити в верхній або нижній частині сторінки не розриваючи основний текст. Якщо рисунок розміщено в верхній частині сторінки, після підпису треба залишити додаткову пусту строку для відокремлення від основного тексту.

В рідких випадках, коли рисунок з підписом малий, в якості виключення допускається використання рисунка всередині тексту. Рисунок разом з підписом повинен бути вставлений в єдину горизонтальну рамку або на єдине полотно з обтіканням навколо рамки (полотна).

Всі рисунки повинні мати підпис, який подається під рисунком. Рисунки позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Шрифт підпису такий же, як і в основному тексті, вирівнювання підпису та рисунка по центру. Наприклад для рисунка 2 розділу 3:

Рис. 3.2. Принципова схема дослідження залежності оптичної густину зразка від інтенсивності збуджуючого світла

В підписах можуть також розшифровуватися позначення на рисунку. Наприклад:

Рис. 4.3. Залежність фотоструму від прикладеної напруги для різних значень освітленості катода (1 – Е=100 лк, 2 – Е=200 лк; 3 – Е=300 лк; 4 – Е=400 лк).

Рисунки, розміри яких більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування у тексті або в додатках.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]