Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Стажировка 4 курс ФПФПКМ 13-14.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
414.72 Кб
Скачать

10. Курсанти зобов’язані:

    1. Своєчасно прибути для проходження стажування до відповідного ОВС України.

    2. Після прибуття до оперативного підрозділу базового ОВС України завести робочий зошит3

    3. Виконувати передбачені програмою стажування завдання у визначені терміни та скласти індивідуальний календарний план роботи, який необхідно затвердити в керівника ОВС, .

    4. Дотримуватися заходів особистої безпеки, правил охорони праці і пожежної безпеки, установленого розпорядку дня.

    5. Ознайомлюватися з нормативно-правовими актами, інструкціями, оглядовими, методичними та аналітичними документами, що стосуються діяльності ОВС, формами і методами роботи працівників оперативного підрозділу. Засвоїти функціональні обов’язки за посадою, за якою проходять стажування.

    6. Виконувати розпорядок дня, установлений у підрозділі за місцем проходження стажування, дотримуватися дисципліни і правил, які діють у місці його проходження.

    7. Вести щоденник та щоденно звітувати безпосередньому керівникові стажування про виконану роботу.

    8. Відвідувати заняття зі службової та спеціальної підготовки.

    9. Підготувати звіт про підсумки проведення практики за встановленою формою та подати його на погодження і затвердження.

    10. КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вносити будь-яку інформацію таємного характеру та інші конфіденційні службові відомості у службові документи.

11. Курсанти мають право:

11.1. Ознайомлюватися з усіма службовими документами в обсязі завдань, визначених програмою практики та індивідуальними планами проходження стажування.

11.2. Підписувати від свого імені підготовлені за дорученням безпосереднього керівника стажування документи.

11.3. 3а згодою безпосереднього керівника стажування користуватися технічними та іншими засобами, наявними у відповідному ОВС.

11.4. Надавати пропозиції керівництву ОВС та ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка щодо вдосконалення організації та проведення стажування, а також діяльності практичних підрозділів.

11.5. Повідомляти керівництво ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка у випадках порушень вимог чинного законодавства України, нормативно-правових актів МВС та МОН, цієї програми з боку керівництва ОВС за місцем проходження стажування.

Порядок підведення підсумків стажування та оформлення звітних матеріалів

У терміни, передбачені наказом ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка, курсанти здійснюють захист матеріалів стажування, що відображають її результати. Захист результатів стажування проводиться протягом перших десяти днів семестру, що починається після стажування, на засіданні комісії у складі представників профілюючих кафедр із залученням керівників оперативних підрозділів, відповідно до затвердженого розкладу, на підставі звітних матеріалів.

Усю роботу, передбачену програмою й індивідуальним календарним планом стажування, а також позапланові заходи стажист записує в хронологічному порядку (за днями) у щоденник, указує конкретні форми своєї навчальної діяльності й особистої участі в заходах, а після закінчення стажування складає в кінці щоденника звіт.

Після закінчення стажування курсанти подають до ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка наступні документи:

  1. індивідуальний план;

  2. щоденник стажування;

  3. характеристика-відгук;

  4. звіт про виконання програми стажування.

Звіт про виконання програми стажування (додаток № 4) затверджується керівником оперативного підрозділу органу внутрішніх справ.

Не пізніше як за 3 (три) доби до закінчення стажування на кожного курсанта складається характеристика-відгук, що погоджується з начальником оперативного підрозділу і затверджується начальником базового органу внутрішніх справ.

Характеристика-відгук містить вказівки про функціональні обов’язки, які були покладені на стажиста, висновки про якість виконання програми стажування й індивідуального плану проходження стажування, рівень підготовленості курсанта до виконання службових обов’язків і вміння реалізувати набуті знання на практиці; наявність навичок тактично правильно застосовувати спеціальні й технічні засоби, дотримуватися заходів особистої безпеки, складати службові документи; особисті морально-вольові якості, дисциплінованість, старанність; професійний рівень розвитку; відношення до роботи в цілому та підсумкова оцінка за практику.

Характеристика-відгук скріплюється гербовою печаткою і надсилається до ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка для долучення до особової справи курсанта.

Наказом ректора ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка призначається комісія для прийняття заліку зі стажування; до складу комісії входять представники навчального відділу, начальник факультету, викладачі кафедри оперативно-розшукової діяльності, оперативно-командний склад базового органу внутрішніх справ.

Захист звіту проводиться на кафедрі оперативно-розшукової діяльності ЛДУВС протягом 10-ти днів після закінчення стажування.

Результати захисту стажування відображаються в атестаціях курсантів та фіксуються в особових справах випускників ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка.

Загальні підсумки стажування і заходи щодо його подальшого вдосконалення обговорюються на засіданнях кафедри оперативно-розшукової діяльності і вченої ради ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка, на науково-методичних та теоретичних семінарах, під час засідань кафедри на громадських засадах, загальних зборах курсантів.

Курсант, який не виконав програму стажування, отримав негативний висновок про якість його проходження або незадовільну оцінку під час захисту стажування, керівником ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка відраховується з ВНЗ у встановленому порядку.

Курсанти, які отримали незадовільні оцінки за результатами захисту стажування, до складання державних екзаменів та до захисту дипломних проектів (робіт) не допускаються як такі, що не виконали вимоги навчального плану.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]