Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Стажировка 4 курс ФПФПКМ 13-14.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
414.72 Кб
Скачать

Фінасове та матеріальне забезпечення

Виплата грошевого забезпечення курсантам під час проходження стажування та видача проїзних документів здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України та нормативно-правових актів МВС України.

Транспортні витрати курсантів, пов’язані з виконанням завдань під час проходження стажування відшкодовуються органом внутрішніх справ, у підпорядкуванні якого вони знаходяться.

У разі призначення курсанта під час проходження стажування на вакантну посаду в органи внутрішніх справ їм виплачується грошове забезпечення, яке вони отримували у ВНЗ.

Критерії оцінки результатів стажування за єдиною європейською системою

Оцінка результатів навчальної практики передбачає підсумкове оцінювання успішності курсантів за 100-бальною шкалою за трьома формами роботи: поточний контроль, контроль за виконанням індивідуальної та самостійної роботи, рубіжний контроль.

Поточний контроль здійснюється щоденно, протягом терміну навчальної практики та має за мету перевірку засвоєння курсантами знань та формування в них необхідних практичних навичок і вмінь, необхідних для роботи на посаді оперуповноваженого оперативного підрозділу ОВС України.

Результати поточного контролю фіксуються відповідно до Положення про організацію навчального процесу в ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка за кредитно-трансфертною системою. При підбитті підсумків поточного контролю загальна кількість балів перемножується з коефіцієнтом переведення балів з модульно-рейтингової системи в систему кредитів ECTS, проте загальна кількість балів поточного контролю не повинна перевищувати 30.

Контроль за виконанням індивідуальної та самостійної роботи (максимальна кількість балів – 30) здійснюється на підставі методичних розробок кафедри, які враховують різноманітні види робіт. Індивідуальна та самостійна робота курсантів є видом позааудиторної самостійної роботи навчального, навчально-дослідного характеру в межах навчальної програми курсу навчальна практики, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, одержаних у процесі навчання, охоплює декілька тем або в цілому зміст навчальних курсів з дисциплін «Оперативно-розшукова діяльність», «Кримінальний процес», «Негласна робота оперативного апарату ОВС» та «Оперативно-розшукова тактика» та подається у вигляді характеристики-відгуку; щоденника, який містить індивідуальний календарний план проведення навчальної практики; звіту про проходження навчальної практики.

Рубіжний (модульний) контроль, максимальна кількість балів за який не має перевищувати 40, здійснюється комісією на підставі вивчення поданих курсантами для розгляду звітних матеріалів, з урахуванням рекомендацій, викладених у відгуках-характеристиках, повноти та якості виконання програми навчальної практики, ступеня оволодіння необхідними практичними навичками й уміннями у вигляді захисту звіту навчальної практики. Захист звіту проводиться у формі диференційованого заліку.

Підсумкова оцінка курсанта за навчальну практику визначається як сума оцінок за 100-бальною шкалою за трьома формами роботи: поточний контроль, контроль за виконанням індивідуальної та самостійної роботи, рубіжний контроль з використанням таблиці розподілу балів за шкалою ЕCTS:

Сума

балів

за 100-бальною шкалою

Оцінка в ЕСТS

Значення

оцінки

ЕСТS

Критерії оцінювання

Рівень

компетентності

Оцінка за національною шкалою

екзамен

залік

90 та вище

А

відмінно

Курсант виконав у повному обсязі програму навчальної практики, протягом її проведення демонстрував уміння та навички діяти як оперуповноважений оперативного підрозділу ОВС України, самостійно мислити, поєднувати високий рівень володіння теоретичним матеріалом з умінням аналізувати й оцінювати обстановку, використовувати набуті знання та вміння в правових ситуаціях, переконливо аргументувати свою позицію; виконав змістовну індивідуальну науково-дослідну роботу.

Високий (творчий)

відмінно

зара-ховано

80-89

B

дуже добре

Курсант у повному обсязі виконав програму навчальної практики, але з кількома несуттєвими помилками; демонструє вміння самостійно мислити, аналізувати й оцінювати різноманітні типові ситуації, які можуть виникнути під час проведення оперативно-розшукових заходів, приймати рішення про варіант тактичних дій у них, використовувати набуті знання та вміння в практичній діяльності, уміє аргументувати свою точку зору; виконав самостійну творчу роботу вище середнього рівня з кількома незначними помилками.

Достатній

(конструктивно-

варіативний)

добре

65-79

С

добре

Курсант у цілому виконав програму навчальної практики з певною кількістю грубих помилок, уміє застосовувати знання у видозміненій, але близькій до типової ситуації, хоча припускається при цьому певної кількості грубих помилок; здатний оцінювати ситуацію, яка може виникнути під час проведення оперативно-розшукових заходів, приймати рішення щодо варіанту тактичних дій у ній, виконав

самостійну творчу роботу з кількома значними помилками.

55-64

D

задовільно

Курсант у цілому виконав програму навчальної практики, але припустився при цьому значної кількості суттєвих помилок; склав звітні документи з навчальної практики непогано, але зі значною кількістю недоліків.

Середній (репродуктивний)

задовільно

50-54

E

достатньо

Виконання програми навчальної практики курсантом задовольняє мінімальні критерії. Індивідуальна творча робота, індивідуальні навчальні та контрольні завдання виконані з великою кількістю недоліків і помилок.

35-49

FX

незадовільно

Курсант виявляє неспроможність висвітлити питання чи питання розкриває неправильно, з грубими помилками.

Низький

(рецептивно-продуктивний)

незадовільно

незараховано

1-34

F

неприйнятно

Курсант демонструє відсутність розуміння основної суті питань, висновків, узагальнень. Виявляє невміння розв’язувати навчальні завдання, задачі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]