Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_sp_mag.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
443.9 Кб
Скачать
  1. Загальні положення

    1. Мета, завдання та вимоги до дипломної/магістерської роботи

Завершення навчання студентів освітньо-кваліфікаційного рівня „спеціаліст” та "магістр" за спеціальністю „Соціологія” передбачає виконання та захист дипломної/магістерської роботи.

Дипломна/магістерська робота це – самостійна атестаційна письмова робота, що виконується студентом, є підсумковою кваліфікаційною роботою, яка дає змогу виявити рівень засвоєння ним теоретичних знань та практичної підготовки, здатність до самостійної роботи за обраною спеціалізацією.

Виконання i захист дипломної/магістерської роботи є завершальним етапом навчання у вищому навчальному закладі, формою державної атестації випускників.

Дипломна/магістерська робота є кінцевим результатом самостійної індивідуальної навчальної діяльності студента, науковим дослідженням, яке підводить підсумки вивчення ним професійно-орієнтованих дисциплін, що передбачені навчальним планом підготовки за спеціальністю та проходження всіх видів практик, а також проходження комплексної з фаху та переддипломної практики.

Дипломна/магістерська робота є квалiфiкацiйною роботою, в ході виконання якої студент повинен підтвердити рівень загальнотеоретичної i спеціальної підготовки. На підставі захисту дипломної/магістерської роботи Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) вирішує питання про присвоєння її автору квалiфiкацiї i видачу диплома спеціаліста/магістра.

Метою виконання дипломної/магістерської роботи є вирішення професійної проблеми, що ґрунтується на комплексному опануванні матеріалу i методів дослідження, послідовного викладення, а також практичного застосування теоретичних знань для вирішення конкретних завдань щодо вдосконалення управління діяльністю організацій.

У процесі виконання дипломної/магістерської роботи студент, відповідно до квалiфiкацiйних вимог, повинен проявити:

- знання загальнотеоретичних, професійно орієнтованих i спеціальних дисциплін, які розкривають їх теоретичні основи та практичні питання;

- вміння відбирати, систематизувати, обробляти та аналізувати інформацію відповідно до цілей дослідження;

- вміння розробляти наукові висновки i конкретні пропозиції щодо вдосконалення управління реальним досліджуваним об’єктом;

- вміння визначати і використовувати причинно-наслідкові зв’язки процесів та явищ у прикладній галузі;

- навички щодо ведення самостійної роботи, оволодіння методиками та загальними принципами організації та проведення різних видів соціологічного дослідження.

Дипломна/магістерська робота має характеризуватися логічністю, доказовістю, аргументованістю i відповідати таким вимогам:

- містити поглиблений теоретико-методологічний аналіз досліджуваної теми;

- містити самостійне емпіричне дослідження, підтверджене даними математико-статистичного аналізу;

- підтвердити належний рівень сформованості навичок щодо використання інформаційних технологій в процесі обробки емпіричної інформації отриманої під час польового етапу дослідження;

- містити ґрунтовний аналіз причинно-наслідкових зв’язків процесів та явищ, що вивчаються;

- містити адресні обґрунтовані практичні рекомендації щодо вдосконалення діяльності установи, за дорученням якої виконується дана випускна робота;

- мати належне оформлення;

- мати всі потрібні супровідні документи;

- бути виконаною i поданою на кафедру в термін, передбачений графіком навчального процесу.

Дипломна/магістерська робота, яка не відповідає вимогам щодо змісту та оформлення, написана без дотримання затвердженого плану, не містить аналізу самостійно проведеного соціологічного дослідження (або на вторинному аналізі результатів попередніх соціологічних досліджень за обраною темою), обґрунтованих пропозицій, а також не має зовнішньої рецензії - до захисту не допускається.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]