Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
61-80.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
703.93 Кб
Скачать

63.Поясніть режими роботи системи автоматичного керування магістрального літака.

Цифрова система управління польотом (DFCS) є однією з підсистем системи управління польотом. Вона виробляє керуючі сигнали для автопілоту (A/P), системи директорного пілотування (F/D), пристрою тримерування по швидкості, пристрою тримерування стабілізатора, пристрою тримерування по числу М, висотних попереджень і команд для автомата тяги.

В режимі видержування висоти автопілот видає команди тангажа, необхідні для підтримки висоти, вибраної на пульті керування режимами або за значенням барометричної висоти, при відліку якої була натиснена кнопка ALT HOLD (видержування висоти).

В режимі підтримки вертикальної швидкості (V/S) автопілот видає команди тангажа, забезпечуючи вибране значення вертикальної швидкості.

В режимі зміни ешелону польоту (LVL CHG) автопілот координовано видає команди тангажа і регулювання тяги, забезпечуючи автоматичний набір висоти або зниження до наперед обраної висоти.

Режим навігації у вертикальній площині (V NAV) використовує значення висоти і повітряної швидкості, які виробляються FMC, забезпечуючи політ по заданій на FMC CDU кривій польоту у вертикальній площині.

В режимі горизонтальної навігації (L NAV) FMC автопілот контролює складову руху літака за креном, забезпечуючи необхідне керування для проходження по запрограмованому маршруту.

При вибраному режимі істинного курсу (HDG SEL) автопілот видає команди крену для виведення і підтримки курсу літака, що відображається відповідним дисплеєм пульта керування режимами.

Режим VOR або пеленгації (VOR/LOC) передбачає видачу автопілотом команд захоплення і відстежування вибраного курсу VOR/LOC.

Режим заходу на посадку (АРР) забезпечує захоплення і відстежування автопілотом напряму за пеленгом і кривої посадочної глісади.

Захід на посадку і посадка можуть бути перервані установкою автопілоту в режим відходу на друге коло (GA). В цьому режимі літак пілотується відповідно до параметрів, що оптимізуються так, щоб дати найвигідніші умови набору висоти при повторному заході на посадку.

64. Розкажіть про приладову панель командира повітряного судна (р1) та інформацію, що виводиться на pfd.

Оздоблення панелей командира ПС та другого пілота забезпечує, при мінімальних рухах голови та очей, повну видимість усіх приладів. На рисунках наведені стандартні панелі командира ПС та другого пілота (див. рис. 2.2, 2.3 ). Основні індикатори на панелі P1– Основний індикатор польотних даних PFD, Навігаційний індикатор (ND), Маркерний радіомаяк MB, Показник числа Маха та повітряної швидкости Mach/AirspeedIndicator, Радіо-магнітний показник відстані RadioDistanceMagneticIndicator, Показник режиму польоту FlightModeAnnunciatior, Показник Стану Ешелону HorisontalSituationIndicator.

PFD - це найбільш важливий прилад, який відображає велику кількість інформації в наочній і компактній формі. він відображає всі необхідні для польоту дані, використовуючи декілька режимів для різних стадій польоту. Можна виконати майже весь політ використовуючи тільки цей прилад.

PFD складається з декількох частин (рис. 1.2): індикатор режиму польоту (Flight Mode Anunciator, FMA), який відображає інформацію про системах управління польотом, наприклад, автопілоті і автоматі тяги; секція швидкості польоту (Airsped section), на якій відображається швидкість польоту у вузлах або числа Маха; секція висоти польоту (Altiude section), показує висоту і вертикальну швидкість; секція напрямку руху (Heading section); індикатор орієнтація літака (Atitude indicator) включає в себе покажчик напрямку польоту (Flight Director) і індикатор курсового посадкового маяка / нахилу глісади (Localizer / Glide Slope); секція посадки по приладах (ILS section).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]