Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_МЗЕД_2013_КР.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
339.97 Кб
Скачать

6. Рецензування і захист курсової роботи

Зброшурований рукопис завершеної курсової роботи, підписаної студентом, подається на кафедру. Робота реєструється на кафедрі і передається викладачу для рецензування та прийняття рішення про її допуск до захисту.

Рецензія на курсову роботу подається у письмовому вигляді в довільній формі і має містити такі складові: повноту розкриття теми роботи, відповідність змісту; висновки щодо використання в роботі сучасних методів дослідження, методичних підходів до вдосконалення діяльності підприємства згідно з напрямком теми роботи, наявності елементів новизни; оцінку конкретних пропозицій, рекомендацій щодо вдосконалення управління певними аспектами діяльності, підвищення його ефективності; загальне враження від роботи (оформлення, стиль, грамотність викладення тощо); інші питання на розсуд рецензента; висновок рецензента про відповідність виконаної роботи вимогам до таких робіт, можливість допуску її до захисту.

Захист курсової роботи відбувається перед комісією, в склад якої входять викладачі даної кафедри

Під час підготовки до захисту студент має підготувати стислу доповідь щодо курсової роботи і, за необхідності, наочні матеріали (4-6 сторінок із найважливішими ілюстративними матеріалами).

Обсяг тексту доповіді має відповідати 5 хвилинам виступу. В ній необхідно відобразити: обґрунтування актуальності теми, мету і завдання роботи, основні результати аналізу матеріалів діючого підприємства і творчі розробки автора, елементи наукової новизни. Особливе місце має бути відведене висновкам, пропозиціям (рекомендаціям) та оцінці їх ефективності.

Перед захистом курсової роботи студенту слід ретельно прочитати рецензію, особливу увагу звернути на висловлені рецензентом зауваження і, по можливості, усунути зазначені недоліки або у доповіді дати аргументовану відповідь.

Наочні матеріали мають послідовно ілюструвати доповідь студента і забезпечувати повноту висвітлення всіх положень, які підлягають захисту.

Студент стисло доповідає комісії сутність проведеного дослідження, дає оцінку отриманим результатам, ілюструючи доповідь посиланнями на наочні матеріали.

Під час захисту курсової роботи члени комісії, присутні на захисті викладачі, спеціалісти, студенти можуть задавати студентові запитання щодо змісту роботи. Відповіді студента мають бути короткими, змістовними, конкретними та аргументованими.

Після відповіді студента на запитання він має можливість відповісти на всі зауваження рецензента.

За результатами захисту курсової роботи на закритому засіданні комісії приймається рішення щодо оцінки захисту і роботи (враховуючи рівень виконання роботи, виправлення відповідно до зауважень рецензента, зміст доповіді, відповіді на поставленні запитання).

Студент, який отримав на захисті курсової роботи незадовільну оцінку, має можливість протягом канікул повторно провести захист курсової роботи. Повторно курсова робота виконується за наявності заяви студента про допуск до захисту, дозволу декана факультету. На вимогу викладача чи студента тема курсової роботи може бути змінена, або в межах тієї ж теми матеріали роботи студент зобов'язаний суттєво оновити і доповнити.