Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки_3 змістовний модуль.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Варіант №3

  1. Створити запит «Вартість замовлених страв», в результаті виконання якого видається інформація: номер замовлення, назва страви, ціна, кількість, вартість. Виконати сортування по номеру замовлення.

  2. Створити запит «Замовлення». Вибрати з бази даних інформацію про замовлення салатів і холодних закусок. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: меню, назва страви, номер замовлення, ціна, кількість, вартість. Виконати сортування по меню, а усередині по назвах страв.

  3. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про замовлення конкретного страви. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: назва страви, меню, кількість, номер замовлення.

  4. Створити запит на вибірку, в результаті виконання якого видається інформація: меню, назва страви, вага, ціна. Виконати сортування по меню, а усередині по назвах страв. На основі цього запиту створити нову таблицю «Меню для відвідувачів».

  5. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається загальна вартість замовлення по кожному номеру замовлення. Виконати сортування по номеру замовлення.

  6. Створити перехресний запит про загальну вартість замовлених страв в розрізі меню: у рядках – назви страв, в стовпцях – меню, в області даних – загальна вартість замовлення.

Варіант №4

  1. Створити запит «Виконані замовлення», в результаті виконання якого з бази даних вибирається інформація: дата виконання замовлення, найменування клієнта, найменування виробу, вартість замовлення. Виконати сортування по датах виконання замовлення, а усередині по клієнтах.

  2. Створити запит «Замовлення кафе». Вибрати з бази даних інформацію про замовлення кафе. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: найменування клієнта, дата замовлення, найменування виробу, ціна, кількість, вартість. Виконати сортування по найменуваннях клієнтів, а усередині по датах замовлення.

  3. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається інформація про загальну вартість замовлення по кожному виробу.

  4. Створити перехресний запит про замовлення: у рядках – найменування виробів, в стовпцях – найменування клієнтів, в області даних – загальна вартість замовлень.

  5. У базі даних створити «Новий довідник виробів». Створити запит «Ціни», в результаті виконання якого ціна тортів і тістечок в «Новому довіднику виробів» збільшується на 5%.

  6. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про вартість замовлень виробів конкретним клієнтом. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: найменування клієнта, дата замовлення, найменування виробу, ціна, кількість, вартість замовлення.

Варіант №5

  1. Створити запит «Результати здачі сесії», в результаті виконання якого видається інформація про успішність студентів: група, ПІБ, дата, назва дисципліни, вид контролю, оцінка за національною шкалою, оцінка за 100-бальною шкалою, оцінка за 7-бальною шкалою. Виконати сортування по групах, а усередині по прізвищах студентів.

  2. Створити запит, в результаті виконання якого з бази даних вибирається інформація про студентів, що склали іспити на «відмінно» і «добре»: група, ПІБ, назва дисципліни, вид контролю, оцінка за національною шкалою, оцінка за 100-бальною шкалою, оцінка за 7-бальною шкалою. Виконати сортування по оцінках, а усередині по групах.

  3. Створити підсумковий запит, в результаті виконання якого видається інформація про успішність студентів по дисциплінах: група, назва дисципліни; оцінка за 7-бальною шкалою; кількість студентів, що отримали дану оцінку.

  4. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про результати складання іспитів по конкретній дисципліні і конкретній групі студентів. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: назва дисципліни, група, ПІБ, дата, оцінка за національною шкалою, оцінка за 100-бальною шкалою, оцінка за 7-бальною шкалою.

  5. Створити перехресний запит «Середній бал по дисципліні», який видає інформацію про результати складання іспитів і заліків по дисциплінах студентами різних груп: у рядках – назви дисциплін, в стовпцях – назви груп, в області даних - середня оцінка групи за національною шкалою по даній дисципліні.

  6. Створити запит на вибірку, в результаті виконання якого видається інформація про майбутні іспити і заліки: вигляд контролю, назва дисципліни. Виконати сортування по видах контролю. На основі цього запиту створити нову таблицю «Підсумкова перевірка».