Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки_3 змістовний модуль.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Варіант №12

  1. Створити запит «Вартість спецодягу». В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: № рахунки, дата, найменування підприємства, назва спецодягу, тканина, ціна, кількість, вартість. Виконати сортування по номеру рахунку.

  2. Створити запит «Покупка в березні», вибравши з бази даних інформацію про покупку спецодягу в березні 2014 року. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: дата, найменування підприємства, назва спецодягу, тканина, ціна, кількість, вартість. Виконати сортування по датах, а усередині по назві спецодягу.

  3. Створити підсумковий запит «Оплата за спецодяг», в результаті виконання якого видається загальна сума покупки по кожному підприємству.

  4. Створити перехресний запит про вартість закупівлі спецодягу: у рядках – назва спецодягу, в стовпцях – найменування підприємств, в області даних – вартість закупівлі спецодягу.

  5. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про закупівлю спецодягу в конкретного підприємства. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: дата, найменування підприємства, назва спецодягу, тканина, ціна, кількість, вартість.

  6. У базі даних створити «Новий довідник спецодягу». Створити запит «Зміна цін», в результаті виконання якого ціна всіх видів жилетів і костюмів для кухарів в «Новому довіднику продуктів» збільшиться на 3%.

Варіант №13

  1. Створити запит «Вартість сировини», в результаті виконання якого видається інформація: назва виду тіста, назва напівфабрикату, найменування сировини, ціна кілограма сировини, вага сировини г, вартість сировини. Вартість сировини обчислюється за формулою:

ціна кілограма сировини /1000* вага сировини г

Виконати сортування по назві виду тіста, а усередині по назвах напівфабрикатів.

  1. Створити запит «Дріжджове тісто». В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: назва напівфабрикату, найменування сировини, вага сировини г. Виконати сортування по назвах напівфабрикатів.

  2. Створити підсумковий запит «Собівартість напівфабрикатів», в результаті виконання якого видається: назва напівфабрикату, вага сировини г, вартість сировини. Виконати сортування по назвах напівфабрикатів.

  3. Створити перехресний запит про витрату сировини на приготування тіста: у рядках – найменування сировини, в стовпцях – назва напівфабрикату, в області даних – вага сировини г.

  4. Створити запит на вибірку, в результаті виконання якого видається: назва напівфабрикату, найменування сировини, вага сировини г. Виконати сортування по назвах напівфабрикатів. На основі цього запиту створити нову таблицю «Рецепти напівфабрикатів».

  5. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про конкретний вид тіста. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: назва виду тіста, назва напівфабрикату, найменування сировини, вага сировини г.

Варіант №14

  1. Створити запит «Накладні на відвантаження товару». В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: № накладної, дата, найменування покупця, назва товару, ціна, кількість, сума. Виконати сортування по номеру накладної.

  2. Створити запит «Продаж пиріжків і слойок», вибравши з бази даних інформацію про продаж різних видів пиріжків і слойок на суму більшу за 500 гривень. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: дата № накладної, найменування покупця, назва товару, ціна, кількість, сума. Виконати сортування по датах, а усередині по назві товару.

  3. Створити підсумковий запит «Продаж товарів», в результаті виконання якого видається загальна сума продажу за кожен день.

  4. Створити перехресний запит про суми продажів товарів покупцям: у рядках – назви товарів, в стовпцях – найменування покупців, в області даних – загальна сума продажу.

  5. Створити параметричний запит, в результаті виконання якого видається інформація про продаж товарів конкретному покупцеві. В результаті виконання запиту повинна видаватися інформація: № накладної, найменування покупця, назва товару, ціна, кількість, сума.

  6. У базі даних створити «Новий прайс-лист». Створити запит «Підвищення цін», в результаті виконання якого ціна чебуреків і всіх видів піц в «Новому прайс-листі» збільшиться на 8%.