Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_бакалавр2.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
417.79 Кб
Скачать

3.8 Оформлення списку використаних джерел

Список використаних джерел подається відповідно до вимог державного стандарту мовою оригіналу, котрий містить бібліографічні описи використаних джерел і розміщується після висновків та перед додатками роботи.

Бібліографічний опис складають безпосередньо за друкованим твором або виписують з каталогів і бібліографічних покажчиків повністю без пропусків будь-яких елементів, скорочення назв і т. ін. Завдяки цьому можна уникнути повторних перевірок, вставок пропущених відомостей.

Джерела можна розміщувати одним із таких способів: у порядку появи посилань у тексті, в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків, у хронологічному порядку. При цьому в алфавітному порядку зазначаються: державні та урядові документи, інші офіційні матеріали; монографії, довідники, навчальні посібники, підручники, статті з періодичних видань – наукових збірників, журналів тощо.

Відомості про джерела, включені до списку, необхідно давати відповідно до вимог державного стандарту з обов’язковим наведенням назв праць.

3.9 Додатки

Додатки позначають великими літерами української абетки, починаючи з А, за винятком літер Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Посередині першого рядка сторінки друкують слово «Додаток» та літеру, що позначає його послідовність, наприклад, «Додаток А». Заголовок додатку друкують окремим рядком нижче симетрично відносно тексту маленькими літерами з великої літери.

Запозичена з літературних чи статистичних джерел інформація (формули, таблиці, схеми, графіки, висновки тощо) потребує обов’язкових посилань (у квадратних дужках) на порядковий номер джерела у списку використаної літератури та номери сторінок, з яких узято інформацію.

4 Нормоконтроль і допуск до захисту

Повністю готову роботу (у непереплетеному вигляді), студент представляє на нормоконтроль.

Нормоконтролер в присутності студента перевіряє роботу на відповідність вимогам до змісту і оформлення.

Відмітка про проходження нормоконтроля проставляється на листку-завданні до роботи. Зауваження записуються в журнал нормоконтролю.

Якщо зауваження не істотні, нормоконтролер ставить відмітку відразу, якщо істотні, – після їх усунення.

До подання на підпис завідувачу кафедри для допуску до захисту робота повинна бути переплетена, на титульному аркуші роботи повинні знаходитися підписи виконавця, керівника роботи, нормоконтролера. Рецензія (див.дод. И) і відзив керівника (див. дод. К) повинні бути покладені в конверт формату А-5, а конверт повинен бути приклеєний до внутрішньої сторони твердої обкладинки.

Перед подачею на підпис завідувачу кафедри, студент повинен ще раз уважно вичитати роботу і перевірити усунення недоліків, виявлених нормоконтролером, оскільки, у випадку, якщо завідувач кафедри не підпише роботу, – її необхідно буде розшивати, усувати недоліки і переплітати ще раз.

Список використаних джерел

  1. ДСТУ 3008 – 95. документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення.. – К.: Держстандарт України, 1995. –36с

  2. Методичні рекомендації до виконання дипломних робіт для студентів спеціальності 7.050107 «Економіка підприємства» усіх форм навчання [Текст] / Укл. С.М. Гребенюк, А.Ф. Шигимага ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2009. – 43 с.