Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tablitsya.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
56.51 Кб
Скачать

1.2. Туристична характеристика рельєфу, клімату та водних ресурсів країни

Рельєф

Гори

на сході і північному сході - гори Хаджар (найвища точка - гора Адана, 1127 м). Найвища точка країни - гора Джабаль Йібір (1527 м).

Рівнини

Велика частина території ОАЕ являє собою пустельну рівнину.Більшу частину території ОАЕ займають солончаки та піщані пустелі, на заході розташовані піщані і кам'янисті пустелі. На схід від затоки Ель-Удайд, що біля основи півострова Катар, простягаються рухомі піщані дюни, вздовж узбережжя поширені плоскі безплідні солончаки. Береги переважно низькі, узбережжя порізане невеликими бухтами, обрамлене острівцями і кораловими рифами, що виступають над поверхнею мілководь.

Клімат

Сухий, перехідний від тропічного до субтропічного. Кращий сезон - з жовтня по травень. У зимові місяці іноді бувають дощі. Середньомісячні температури від +20 З до +35 З (максимальні - до +50 З). Опадів випадає ок. 100 мм в рік, в горах 300-400 мм.

Температура

середня мінімальна температура в січні і лютому складає від +10 °C і 14 °C

Вологість повітря

Кількість опадів

Середньорічна кількість опадів у прибережних районах менше ніж 120 мм, але в деяких гірських районах кількість опадів нерідко досягає 350 мм. Дощі у прибережному регіоні випадають на короткий період, здебільшого, вони проливні і стаються в літні місяці, коли відбуваються на морі шторми, а іноді в результаті цих дощів наповнюються сухі русла ваді

Вітри

наприкінці літа, вологий південно-східний вітер відомий як Шаркі (що означає «східний») спричиняє в прибережних районах - суховії та піщані бурі.

Погода

Елементи погоди

Середньорічна кількість опадів у прибережних районах менше ніж 120 мм, але в деяких гірських районах кількість опадів нерідко досягає 350 мм. Дощі у прибережному регіоні випадають на короткий період, здебільшого, вони проливні і стаються в літні місяці, коли відбуваються на морі шторми

Явища

погоди

В горах Джебель Джайс (Jebel Jais) в еміраті Рас-аль-Хайма спостерігали випадання снігу (правда тільки двічі з початку кліматичних спостережень)

Води

Води світового океану

Моря

Узбережжя ОАЕ простягається на більш ніж 650 кілометрів вздовж південного узбережжя Персидськоїкої затоки

Рух води

Лише зрідка бувають сильні зливи, що приходять з морськими штормами, які завдають великої шкоди, розмиваючи дороги і перериваючи сполучення в країні. Саме тому, в ОАЕ постійних річок немає, а тимчасові водні потоки течуть по вузьких ущелинах, більшу частину року вони являють собою сухі русла - ваді

Води суходолу

Річка

Постійних річок немає; тимчасові потоки течуть по долинах, великою частиною року вони є сухі русла (ваді).

Озеро

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]