Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tablitsya.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
56.51 Кб
Скачать

3.4. Цивілізаційний підхід у туристичному країнознавстві

Цивілізація – найбільш велике територіальне утворення та найбільш велика культурна суперсистема, культурна спільнота, з якою людина себе ототожнює емоційно.

Цивілізаційний базис:

Релігія

Із 4,4 млн населення, що постійно проживає у країні, лише 15-20% мешканців є громадянами ОАЕ[15] (за даними перепису 2005 року), із них 97% жителів є мусульманами, 85 відсотків - суніти і 15 відсотків - шиїти

Спільність (близькість) мови та способу письма

Тільки 500000 людей з 2000000, що проживають в ОАЕ, є громадянами цієї країни. Інші є громадянами країн Затоки, Пакистану, Іраку і Індії.

Арабський є офіційною мовою, але англійський теж признається. У Дубаї ви можете також попрактикувати у фарсі, перській мові, на якій говорять в Ірані. На урду говорять безліч вихідців з Пакистану, які живуть в Абу-дабі і Дубаї.

Ментальність та традиції поведінки

Духовна та матеріальна (особливо побутова) культура

У Еміратах більшість жителів є мусульманами - суннітамі, там є школи Маліки і Ханбалі ісламського закону. Багато хто є Ваххабітамі, хоча вони не настільки строгі і скрупульозні, як їх Саудівські брати. Об’єднані арабські Емірати - найліберальніша країна в Затоці, хоча вона теж достатньо строга до західних стандартів.

4. Спеціальна туристична характеристика країни

4.1. Характеристика стану розвитку туристичної галузі в країні

Туристична характеристика країни (регіону)

Стан та тенденції розвитку туризму як галузі економіки

Туризм - один з основних промислів цієї держави, що може говорити про якість обслуговування та уваги до гостей. Курорти і міста ОАЕ (Абу-Дабі, Джумейра, Дубай, Фуджейра, Шарджа - це не лише класичні для пляжного відпочинку пляжі, готелі і розважальні центри. Доповненням до цього міста різних еміратів представляють собою перлини сучасної арабської архітектури і популярні центри шопінгу.

Туристські потоки

Державна політика в галузі туризму та органи управління туризмом

4. 2. Вивчення туристичних ресурсів та географії туризму країни

Характеристика туристичного потенціалу країни

Туристичні райони

Центр туризму ОАЕ – емірат Дубай. Менш відвідуваним є емірат Шарджа, ще рідше – столиця Абу-Дабі. У Фуджейре, Аджмане, Умм-ель-Кувейне і Рас-ель-Хайме туристів практично немає.

Дубай – другий за величиною емірат, визнаний одним з крупних центрів бізнесу і туризму на Близькому Сході. Сьогодні Дубай – місто з сучасними автострадами, прекрасними парками і житловими районами, прекрасними офісними комплексами і багатющими торговими центрами. Протока ділить Дубай на дві частини. На одній стороні знаходиться Дубай (часто цей район називають Бури Дубай) і на іншій стороні – Дейра.

У Дубай 250 готелів; більшість з них знаходиться не на березі, а в межах міської забудови. Від готелів на пляж курсують готельні автобуси. Дорога займає декілька хвилин.

У Дубай проводяться крупні міжнародні змагання по гольфу. У ювелірних магазинах можна купити недорогі вироби із золота.

Шарджа – третій за величиною емірат, до складу якого входять міста Хорфаккан, Колюа і Дібба. Шарджа відомий традиційною архітектурою і парками. Хорфаккан славиться прекрасними піщаними пляжами.

Для туристів організовуються екскурсії на Акулячий острів, розташований майже в центрі Персидської затоки, де можна зловити невелику акулу. Популярні сафарі пустелею з відвідинами сіл бедуїнів-кочівників.

Абу-Дабі – одна з найкрасивіших столиць в світі, резиденція Федерального уряду. Абу-Дабі з арабського перекладається як ”батько газелі”. Емірат славиться численними першокласними готелями, хмарочосами, мечетями, прекрасними фонтанами і мальовничими зеленими насадженнями.

Аль-Айн - друге за величиною місто емірату Абу-Дабі знаходиться на 160 км східніше Абу-Дабі, поряд з межею Султанату Оман. Аль-Айн – найважливіший археологічний центр. Поряд розташована стародавня долина, яка мільйони років тому була морським дном.

Емірат Алжман розташований на мальовничому виступі узбережжя Перської затоки. Його прибережна частина повністю оточена еміратом Шарджа. У Аджмані немає нафти, але емірат славиться сучасними індустріальними комплексами.

Умм-ель-Кувейн – найменший емірат, але найкрупніший постачальник морських продуктів в ОАЕ.

Рас-ель-Хайм розташований в самій північно-східній точці Перської затоки. Емірат відомий горами і численними бухтами і традиційно вважається сільськогосподарським центром. Тут випадає більше дощів, ніж в інших частинах ОАЕ.

Фулжейране виходить на узбережжя Персидської затоки. Емірат повністю розташований в затоці Оман. Тут прекрасно поєднуються пустеля, гори і море.

Тур ресурси

Види туризму

Відпочинок

Рекорди країни

Бурдж Халіфа (Дубай) — хмарочос, що нагадує за формою сталагміт. З 19 травня 2008 — найвища будова світу, висота 860 м.

Бурдж аль-Араб (Дубай) — один з найдосконаліших і найрозкішніших готелів світу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]