Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tablitsya.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
56.51 Кб
Скачать

1.3. Туристична характеристика рослинного та тваринного світу країни

Природна зона:Країна розташована в східній частині Аравійського півострова. Це серповидна смуга пустель з оазисами, що розкинулися переважно уздовж побережжя мілководої Персидської затоки, а також глибокої затоки Омана Індійського океану. Переважають низовинні рівнини, на сході - відроги гір Хаджар (1127 м), на заході - кам'янисті пустелі. Столиці еміратів розташовані на побережжі.

Висотні пояси

Флора: природний рослинний світ представлено Арабських Еміратах бідно: колючі чагарники, деяких видів трав, лишайники, але останні рік він значно поповнився з допомогою мільйонів штучно посаджених дерев. На піднесених місцях ростуть тамариск, акації, і лише у оазах вирощують фінікові пальми, апельсини, мандарини, манго, банани завдяки дивовижно продуману систему підземного водопостачання.

Типи рослинності

Фауна: З тварин далеко від цивілізації можуть зустрітися газелі, шакали, гієни, лисиці, зайці, ящірки і змії, і навіть дрібні гризуни - тушканчики і пацюки. На узбережжі Перської затоки можна помилуватися фламінго, цаплями, чайками, бакланами, качками і гусаками. У пустельних районах водяться зайці, тушканчики, газелі, одногорбі аравійські верблюди, деяких видів ящірок і змій. У море багато різні види риб: акули, схили, рыба-пила, морські черепахи. Промислове значення мають тунець, макрель, сардина, оселедець і ставрида. Так само широко представлені кальмари і каракатиці, омари, краби, у яких вам запропонують пополювати вночі, а також лангусти, креветки, морські їжаки та інші морепродукти, якими конче варто поласувати у спеціальних ресторанах. Прибережні води Перської затоки, серед коралових рифів, багаті на рибу, до їстівних дарів моря ставляться також сардини, оселедець, молюски - устриці і мідії, котрі живуть в прибережних водах. З молюсків, якщо поталанить, можна й справжню перлину.

Охоронні тварини та рослини

Охоронні території

2. Політична, економічна та історична характеристика

2.1. Вивчення політичних умов розвитку туризму

Суверенітет

держави

Залежні та спірні території

Становлення 2 грудня 1971

Політичні конфлікти та «гарячі точки» планети

Форма правління

Верховна влада в державі належить Вищій раді (складається з правителів еміратів), яка вибирає президента й віце-президента країни терміном на 5 років із кола емірів суб'єктів федерації.

Форма державного устрою

Державний устрій - Федерація конституційних монархій.

- Президент- Халіфа бен Заєд аль-Наян

- Прем'єр-міністр -Мохаммед бін Рашид аль-Мактум

Законодавчий орган-Федеральна національна консультативна асамблея є дорадчим органом.

Тип політичного режиму

політична система абсолютизм

Столиця та адміністративно-територіальний поділ

Абу-Дабі (398 695)

7 еміратів — Абу-Дабі, Дубай, Шарджа, Аджман, Умм-ель-Кайвайн, Ель-Фуджайра, Рас-ель-Хайма, що становлять федерацію

Державні символи

Міждержавні об’єднання, союзи, блоки

Членство в міжнародних організаціях: ООН, ОПЕК, СОТ, МАГАТЕ, МБРР, МВФ, ЛАД та ін.

6 грудня 1971 ОАЕ прийняті в Лігу арабських держав, 9 грудня 1971 — в Організацію Об'єднаних Націй. У грудні 1971 між Радянським Союзом і Об'єднаними Арабськими Еміратами були встановлені дипломатичні стосунки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]