Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tablitsya.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
56.51 Кб
Скачать

3.2. Країнознавчий підхід до вивчення складових культури народу

КУЛЬТУРА

У Еміратах більшість жителів є мусульманами - суннітамі, там є школи Маліки і Ханбалі ісламського закону. Багато хто є Ваххабітамі, хоча вони не настільки строгі і скрупульозні, як їх Саудівські брати. Об’єднані арабські Емірати - найліберальніша країна в Затоці, хоча вона теж достатньо строга до західних стандартів. Тільки 500000 людей з 2000000, що проживають в ОАЕ, є громадянами цієї країни. Інші є громадянами країн Затоки, Пакистану, Іраку і Індії.

Арабський є офіційною мовою, але англійський теж признається. У Дубаї ви можете також попрактикувати у фарсі, перській мові, на якій говорять в Ірані. На урду говорять безліч вихідців з Пакистану, які живуть в Абу-дабі і Дубаї.

Кухня ОАЕ - це кухня Близького Сходу. Тут готують фуул (паста, зроблена з бобів фава з часником і лимоном), фалафель (прожарені кульки з бобових рослин, що подаються на коржику), шварву (звичайно це ягня або курча, що подається на коржику або піте). Стандартний набір безалкогольних напоїв широко доступний, але алкогольні напої можна придбати тільки в ресторанах і барах готелів три зірки і вище, але ціни на нього дуже високі. У Шардже алкоголь взагалі ніде не продається.

Мова народу

Арабська (офіційна), Англійська, Фарсі, Урду, Гінді

Релігія

Переважає іслам.

Культурні події та явища, культурні традиції

Державне свято: 2 грудня (День незалежності). Рік здобуття незалежності: 1971

Масова культура

Єдині постійні свята: 1 січня – Новий рік і 2 грудня – Національний день. Решта святкових днів пов’язана з місячним календарем. Вихідні дні – друга половина четверга і п’ятниця.

Під час мусульманського свята Рамадан, що продовжується місяць, мусульмани дотримують посту. У цей період їм заборонено вживання пиши і напоїв, а також куріння в денний час доби.

3.3. Кулінарні традиції та національна кухня як ключовий компонент туристичного країнознавства

КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ

Поїздка в Емірати - це чудова нагода ознайомитися зі своєрідною арабської кулінарією. Практично в все страви рясно додають різноманітні прянощі й спеції: цибулю, часник, перець, корицю, ароматні їхні т.п. Для приготування їжі використовується переважно оливкову олію. У приготуванні страв широко використовуються рис, бобовими культурами - горох, квасоля. Обов'язкові складові багатьох страв - різноманітні овочі, свіжі чи консервовані фрукти.

Продукти харчування, раціон

Основа арабської кухні - м’ясо: баранина, козлятина, телятина. В більшості випадків м’ясо піддається тепловий обробці без застосування жиру, завдяки цьому блюдо відрізняється особливою ніжністю та соковитістю.

Режим харчування

Національна та регіональні кухні

У арабській кухні практично у всі страви рясно додають різноманітні прянощі і спеції: цибулю, часник, перець, корицю, ароматичні трави і т.п. Для приготування страв використовується переважно оливкове масло, а також рис, бобові культури – горох, квасоля. Обов’язкові складові багатьох страв – різноманітні овочі, свіжі або консервовані фрукти.

Широко поширені страви з риби і морепродуктів.

Дуже популярні рибні ресторани, в яких безпосередньо в залі на лотках лежить в льоді риба і морепродукти. У будь-якому ресторані з арабською кухнею можна замовити мезі – традиційний набір з холодних і гарячих закусок. Мезе є поєднанням не менше 12 страв, які в певній послідовності подаються невеликими порціями і швидко змінюють один одного. Найбільш поширені страви в мезі – овочеві салати, часниково-горіхова паста на оливковому маслі, виноградне листя з рисово-овочевою начинкою або м’ясним фаршем. Неодмінна складова мезі – гарячі пиріжки трикутної форми з овочевою, м’ясною або сирною начинкою. У асортимент страв, як правило, входять сири, а також баклажанова ікра, що готується з часником.

Страви та напої

В ОАЄ багато кав’ярень . Найпопулярніша кава аравійська світла , яка готується з ледве просмажених зерен. Алкогольні напої продаються тільки в барах та ресторанах готелів. Вийняток емірат Шарджа, де спиртне під повною забороною. Найдемократичніший в ОАЕ - Дубай, де купити спиртні напої найпростіше. Не можна вживати алкоголь в громадських місцях, на вулицях і на пляжах. Це карається штрафом або навіть в´язницею.

Релігійні особливості та обмеження в харчуванні

Під час Рамадану правовірні мусульмани повинні поститися з ранку до вечора, в силу вступає заборона на вживання їжі в денний час, куріння і внутрішні ін'єкції. Від Рамадана звільняються годувальниці, вагітні жінки, маленькі діти і душевнохворі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]