Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tablitsya.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
56.51 Кб
Скачать

4.3. Спеціальна туристична інформація про країну

Інформація щодо природних небезпечностей, безпеки життя

Протиепідемічна безпека. Водопровідна вода цілком придатна для пиття.

Поясний час та його різниця з київським часом

Часовий пояс GMT+4 (UTC+4)

- Літній час (не встановлюється) (UTC+4)

Ступінь розвитку телефонного, електронного та мобільного зв’язку. Наявність міжнародного роумінгу в операторів України.

Місцеві лінії - системи радіорелейного і кабельного зв'язку.

Міжнародні лінії - 3 супутники системи Інтелсат (1 над Атлантичним і 2 над Індійським океаном) і 1 супутник системи Арабсат, морські кабелі у Катар, Бахрейн, Індію, Пакистан, тропосферний зонд над Бахрейном, радіорелейний зв'язок із Саудівською Аравією.

Курси обміну національної валюти в основні валюти світу.

Національна валюта - дірхам. Банки відкриті, як правило, з 8:00 до 13:00 з суботи по середу. Деякі працюють з 16:00 до 18:30. По четвергах — з 8:00 до 12:00. Обмінні пункти працюють з 8:30 до 13:00 і з 16:30 до 20:30. Обміняти валюту можна в більшості банків, а також в спеціалізованих обмінних пунктах і приватних обмінних бюро. Туристичні чеки приймають в більшості крупних банків. На сьогоднішній день 1 $ дорівнює 3650 дірхамів.

Перелік святкових та неробочих днів

Святкові і неробочі дні. Єдині постійні свята: 1 січня – Новий рік і 2 грудня – Національний день. Решта святкових днів пов’язана з місячним календарем. Вихідні дні – друга половина четверга і п’ятниця.

Робочий та неробочий час в країні

Звичайний робочий день продовжується 8 годин у дві зміни: з ранку до 13.00 і з 16.00 до вечора. Четвер – скорочений день, п’ятниця – вихідний. Державні установи і банки відкриті тільки в першій половині дня.

Напруга і частота електричного струму та специфіка електричної фурнітури в готелях

Важливу роль в економіці еміратів грає електроенергетика. Встановлені потужності з виробництва електроенергії в ОАЕ складає 8 тисяч мегават. Ведеться будівництво ряду нових ТЕЦ, що дозволить довести потужності до 10 тисяч мегават.

Митні правила, обмеження та туристичні формальності країни

Заборонені до ввезення наркотичні речовини, зброя, друкарська і відеопродукція еротичного характеру, а також здатна образити релігійні відчуття мусульман або сприйнята як недружня по відношенню до держави. Строго контролюється ввезення спиртного (2 л вина, 2 л міцних напоїв), тютюнових виробів (2000 сигарет, або 400 сигар, або 2 кг тютюну), парфум і одеколону (150 мл). Будь-яка валюта може ввозитися і вивозиться без обмежень.

Необхідність отримання візи, реєстрація та строки перебування в країні.

Для в'їзду необхідно мати закордонний паспорт і його копію. Віза оформляється в ОАЕ і видається по прильоту до країни. Вартість звичайної візи - $70. Віза оформляється протягом 1-2 днів з моменту подачі заявки. Туристична віза дійсна один місяць з моменту в'їзду.

Правила поведінки в країні

Відмінна риса арабів – гостинність. Неввічливо відмовлятися в офісі або магазині від чаю або кави. Не слід починати бесіду відразу по суті, потрібно поговорити про погоду або здоров’я, хоча вважається неввічливим розпитувати про здоров’я дружин, а можна лише поцікввитись про сім’ю в цілому.

Пригощаючи араба, треба переконатися, що пропонована їжа не містить свинину, а напої – алкоголь. Вживати спиртні напої можна тільки в барі, ресторані або в номері в готелі. За розпивання спиртних напоїв на вулиці загрожує штраф, в'язниця і висилка з країни.

У Рамадан не можна їсти, пити, палити і навіть жувати жувальну гумку в громадських місцях до заходу сонця.

Спілкування з місцевими жінками (поза роботою) розцінюється як образа і карається штрафом у розмірі 60 тис. дірхамів. Жінку не можна фотографувати, йти позаду неї, пропускати вперед. Чоловіків можна фотографувати, лише одержавши їх дозвіл. Не рекомендується фотографувати урядові будівлі, банки і вілли за глухими огорожами – в них живуть шейхи. Не можна проходити перед тими, що моляться.

Правила носіння одягу не дуже строгі. Проте в мусульманській державі носіння короткого і обтягуючого одягу в суспільних місцях сприймається як що викликає поведінку, тим більше в період Рамадана. Тому слід уникати дуже відвертих туалетів: плаття не повинні бути дуже короткими і з глибоким вирізом, а джинси не повинні обтягувати стегна. На вулицях міста чоловікам не можна оголяти торс. На пляжі і в басейні заборонено знаходитися без купальника.

Не можна входити в арабський будинок у взутті. Коли турист сидить, не можна виставляти підошву у бік араба – це образа. Не прийнято пропонувати або брати страви лівою рукою. Також не можна сідати за кермо в нетверезому вигляді. П’яний водій штрафується або може бути ув’язнений.

Звичайний робочий день продовжується 8 годин у дві зміни: з ранку до 13.00 і з 16.00 до вечора. Четвер – скорочений день, п’ятниця – вихідний. Державні установи і банки відкриті тільки в першій половині дня.

Можливість та розміри чайових у закладах гостинності

Чайові не обов’язкові, але обслуговуючий персонал буде вдячливий за 3-5 дірхамів.

Традиційні покупки туристів у країні та сувеніри

Магазини у п’ятницю працюють до 22.00, а в першу половину дня закриті. Влітку ціни на багато товарів знижуються.

Tax – free. Автомобільний транспорт – єдиний вид транспорту в ОАЕ.

Таксі. Краще всього користуватися державними машинами пісочного кольору: вони дешевше, в них чисто, працюють лічильник і кондиціонер, водій – в уніформі, говорить англійською. У приватному таксі про ціну за проїзд слід домовлятись попередньо.

Оренда автомобіля можлива за наявності прав міжнародного зразка. Швидкість на трасах – 100-120 км/год.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]