Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_kursova_new.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
310.27 Кб
Скачать

1. Підготовка курсової роботи

1.1. Вибір теми курсової роботи

Тема курсової роботи пов’язана з напрямом підготовки спеціалістів з напряму підготовки «Інформаційні управляючі системи та технології».

Кожен студент може вибрати тему, що збігається з його інтересами, можливостями, теоретичною та практичною підготовкою. Запропоновані теми курсових робіт дають широкий вибір проблем і питань, що можуть стати предметом наукових досліджень. Разом з тим студент має право здійснювати дослідження теми, яка виходить за межі рекомендованої проблематики і відповідає його дослідницьким і творчим інтересам, а також профілеві кафедри інформаційних систем та математичних дисциплін Європейського університету.

Темою курсової роботи може бути також проблема, що розробляється студентом на замовлення підприємства, організації чи установи, які направили студента на навчання, виходячи з необхідності організації, або за вибором студента, якщо він працює і має бажання виконувати курсову роботу відповідно своєї практичної діяльності. Уточнення або змінення теми може здійснюватися студентом лише за переконливим обґрунтуванням доцільності уточнень і змін.

Студент, як правило, обирає ту тему, яка найбільше відповідає його інтересам і схильностям. Перевага надається темі, при розробці якої студент може виявити максимум особистої творчості та ініціативи. Разом з керівником при виборі теми слід визначити межі її розкриття та перелік установ, досвід роботи яких буде висвітлюватися у дослідженні [7].

Обираючи тему курсової роботи, студент має керуватися: її актуальністю, тобто суспільною значущістю для даного етапу розвитку програмних систем, її оригінальністю, новизною, відповідністю тим завданням, які висуває суспільство до програміста, інформаційного аналітика.

Перелік рекомендованих тем курсової роботи розроблений і затверджений кафедрою інформаційних систем та математичних дисциплін Європейського університету згідно з навчальною програмою з дисципліни «Об’єктно-орієнтована розробка програмних систем».

Курсова робота може стати основою майбутньої дипломної роботи студента. Нею передбачено систематизацію, закріплення, розширення теоретичних і практичних знань зі спеціальності та застосування їх при вирішенні конкретних наукових, виробничих та інших завдань.

Закріплення теми курсової роботи проводиться рішенням кафедри на основі письмової заяви студента (Додаток А).

Вибір теми курсової роботи, її погодження і закріплення на кафедрі відбувається протягом 20 днів навчання у тому семестрі, в якому планується написання курсової роботи.

Студент разом із науковим керівником курсової роботи розробляє індивідуальний календарний план підготовки курсової роботи (Додаток Б). У встановлені графіком терміни студент звітує перед науковим керівником.

1.2.Керівництво та контроль за підготовкою курсової роботи

Науковий керівник призначається рішенням кафедри інформаційних систем та математичних дисциплін ПВНЗ «Європейський університет». Обов’язки наукового керівника полягають у наданні допомоги студентові у виконанні та підготовці до захисту курсової роботи стосовно:

  • вибору теми, остаточного її формулювання;

  • визначення об’єкта та предмета дослідження;

  • формування структури курсової роботи;

  • відбору та опрацювання необхідної літератури, довідкових, реферативних, бібліографічних та архівних матеріалів, інших джерел з теми курсової роботи;

  • формулювання мети і завдань дослідження;

  • обґрунтування методологічних засад дослідження;

  • остаточного формулювання висновків і рекомендацій.

Консультація студентів з виконання курсової роботи проводиться науковим керівником у дні консультацій викладачів за графіком, а також за необхідністю. Систематичне проведення консультацій щодо виконання курсової роботи з дисципліни «Об’єктно-орієнтована розробка програмних систем» має на меті не тільки надання студенту допомоги під час роботи, а й передусім для контролю цього процесу, постійного інформування керівника про стан вирішення завдань, поставлених у науковому дослідженні і виконання плану-графіка підготовки курсової роботи. Курсова робота має свою специфіку, її деталі завжди слід узгоджувати з науковим керівником.

Науковий керівник надає на курсову роботу письмовий відгук (Додаток В).

Після затвердження теми курсової роботи науковий керівник розробляє разом зі студентом індивідуальний календарний план підготовки курсової роботи до захисту (Додаток Б).

План підписується студентом та науковим керівником і затверджується завідувачем кафедри.

План дозволяє науковому керівникові здійснювати поточний контроль за виконанням курсової роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]