Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_kursova_new.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
310.27 Кб
Скачать

2.3 Оформлення тексту курсової роботи

Державним стандартом України ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення» встановлені норми подання усіх видів наукового тексту, таблиць, формул та ілюстрацій. Курсова робота має бути оформлена відповідно до вимог державного стандарту.

Курсова робота друкується на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210X297 мм). Допускається використання паперу форматів від 203x288 до 210x297 мм. Таблиці та ілюстрації допускається розміщати на аркушах формату А3.

За умов застосування комп’ютерного складання тексту використовується шрифт Тіmes New Roman текстового редактора Word 14 кегля з міжрядковим інтервалом 1,5. Абзацні відступи дорівнюють 5 знакам.

Текст курсової роботи друкують, залишаючи береги: лівий – 30 мм; правий – 10 мм; верхній та нижній – 20 мм.

Вписувати у текст окремі слова, формули, умовні позначки можна тільки чорним чорнилом, пастою, тушшю, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Друкарські помилки, описки, графічні неточності можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білим кольором та нанесенням поверх виправленого тексту або графічного фрагменту. Допускається не більше двох виправлень на сторінці.

Під час виконання курсової роботи необхідно дотримуватись рівномірної щільності, контрастності й чіткості зображення впродовж усієї роботи. У тексті мають бути чіткі, нерозпливчасті лінії, літери, цифри та інші знаки. Всі лінії, літери, цифри і знаки мають бути одинакової щільності упродовж всього тексту.

Виділення в тексті слів курсивом або в інший спосіб (окрім заголовків) допускається лише у тому разі, коли це необхідно для акцентування уваги на конкретному слові або словосполученні.

Правила нумерації сторінок. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів подають арабськими цифрами без знака «№».

Першою є титульна сторінка роботи, яку включають до загальної нумерації, однак на титульній сторінці номер не ставлять.

Наступні сторінки (крім змісту) нумеруються послідовно. Номер кожної сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки (без крапки).

Правила нумерації основних структурних частин, розділів, підрозділів, ілюстрацій, малюнків, таблиць.

Розділи, підрозділи курсової роботи слід нумерувати арабськими цифрами.

Заголовки структурних елементів курсової роботи і заголовки розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи (ЗМІСТ; ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ, СИМВОЛІВ, ОДИНИЦЬ, СКОРОЧЕНЬ І ТЕРМІНІВ; ВСТУП; РОЗДІЛ, ВИСНОВКИ; СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ; ДОДАТКИ).

Заголовки підрозділів курсової роботи слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці.

У тому разі, коли заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою.

Основні складові структури роботи (ЗМІСТ; ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ, СИМВОЛІВ, ОДИНИЦЬ, СКОРОЧЕНЬ І ТЕРМІНІВ; ВСТУП; РОЗДІЛ, ВИСНОВКИ; СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ; ДОДАТКИ) починаються з нової сторінки.

Відстань між заголовком підрозділу і наступним та попереднім текстом має дорівнювати двом міжрядковим інтервалам. Не можна розміщувати заголовок у нижній частині сторінки, якщо після нього залишається тільки один рядок тексту.

Основні складові структурні частини роботи ЗМІСТ; ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ, СИМВОЛІВ, ОДИНИЦЬ, СКОРОЧЕНЬ І ТЕРМІНІВ; ВСТУП; ВИСНОВКИ; СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ; ДОДАТКИ не нумеруються.

Нумеруються розділи основної частини курсової роботи. Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», який також друкується великими літерами. Після номера крапку не ставлять.

Заголовок розділу друкують з нового рядка.

Підрозділи нумерують у межах розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу також ставлять крапку. У цьому ж рядку наводять заголовок підрозділу.

Пункти нумерують у межах підрозділу. Номер пункту складається з номерів розділу, підрозділу, пункту, які розділені крапками. В кінці номера пункту також ставлять крапку. У цьому ж рядку наводять заголовок пункту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]