Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KNIGA_EKONOMIChNIJ_ANALIZ.docx
Скачиваний:
135
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
751.78 Кб
Скачать

Зразок оформлення наочності

Логічна схема обробки бухгалтерської інформації на ПЕОМ

Рис.1. Технологічний процес обробки облікової інформації в умовах АРМ

Додаток 8

Зразок оформлення математичних формул

Рентабельність окремих видів продукції визначається за формулою:

,

де Р — рентабельність одного виробу; Оц.в — оптова ціна виробу;

Св — собівартість виробу.

Додаток 9

Приклади посилань на літературні джерела

Затекстові

У тексті:

К. Маркс у практиці «Тези про Фейєрбаха» писав: «Філософи лише по-різному пояснювали світ, а справа полягає в тому, щоб змінити його» [5, с.186].

У квадратних дужках зазначаються порядковий номер джерела в списку літератури й сторінка, звідки взято цитату.

Додаток 10

Зразок оформлення списку літератури

  1. Закон України «Про господарські товариства» // Відомості Верховної Ради України. — 1991. — № 63.

  2. Народне господарство України у 1992 році: Статистичний щорічник / Міністерство статистики України. — К.: Техніка, 1993. — 493 с.

  3. Самборский В. И., Грищенко А. А. Анализ хозяйственной деятельности в бюджетных и научных учреждениях: — М.: Финансы и статистика, 1989. — 376 с.

  4. Сопко В. В. Бухгалтерский учет в предпринимательстве. — К.: Техника, 1995. — 267 с.

  5. Экономический анализ хозяйственной деятельности предприятий и объединений / Под ред. С. Б. Барнгольц, Т. М. Тация. — М.: Финансы и статистика, 1986. — 407 с.

7.2. Методичні вказівки і тематика контрольних робіт з курсу «економічний аналіз»

1. Методичні вказівки

Економічний аналіз посідає важливе місце в навчальному плані підготовки бакалаврів з економіки усіх спеціальностей університету. Він завершує формування спеціалістів даного рівня.

Особливістю оволодіння знаннями з економічного аналізу є те, що необхідно приділяти значну увагу практичним заняттям. Тому виконання контрольної роботи з курсу економічного аналізу сприяє засвоєнню методики вивчення господарської діяльності підприємств, що в умовах ринкової економіки набуває важливого значення.

Метою підготовки контрольної роботи з економічного аналізу є набуття студентами навичок самостійного виконання аналітичних досліджень з питань діяльності підприємства, збирання необхідної для цього економічної інформації, її належної обробки та оформлення результатів дослідження. Завданням контрольної роботи є виконання аналітичного дослідження з метою підготовки економічної інформації для прийняття певного управлінського рішення, а саме: з’ясування економічної суті об’єктів дослідження, визначення проблем для вирішення, збирання та обробки належної економічної інформації, проведення економічного аналізу, формулювання й оцінка його наслідків.

Контрольну роботу з економічного аналізу передбачається виконувати за окремими темами (по варіантах) на матеріалах конкретного підприємства, що найбільшою мірою забезпечує додержання студентом самостійності при її виконанні, яку ще підтверджує формування додатка до роботи (форм чинної звітності підприємства, що використовувалась при виконанні контрольної роботи).

Контрольну роботу не обов’язково, але рекомендується виконувати за таким планом:

вступ (розкривається мета підготовки контрольної роботи, дається характеристика об’єкта дослідження та економічної інформації, яка використовується при виконанні роботи);

параграф (розділ) 1 (розглядаються теоретичні положення, які характеризують об’єкт дослідження та методику його аналізу);

подальші параграфи (розділи) 2, 3 (присвячуються проведенню економічного дослідження з теми контрольної роботи за даними економічної інформації, яка наводиться в додатку);

висновок (даються висновки та пропозиції з питань теми щодо роботи підприємства та шляхів її поліпшення).

Тему контрольної роботи з економічного аналізу студент самостійно вибирає з наведеної тематики, враховуючи власну зацікавленість. Крім того, студенту надається право визначити тему своєї роботи поза пропонованого переліку. В цьому разі вона має бути погод­жена з науковим керівником, яким є викладач, що веде лекції з курсу.

Обсяг контрольної роботи — 20—25 стандартних аркушів. Для рецензування контрольна робота подається в деканат у встановлений термін.

Контрольні роботи, які подаються після встановленого терміну, кафедра до рецензування не приймає. Не приймаються також до рецензування і повертаються для усунення недоліків роботи з порушеннями зазначених вимог (знижений обсяг, відсутність додатка тощо).

Виконані на належному рівні контрольні роботи після їх рецензування допускаються до захисту. Захист роботи відбувається на кафедрі обліку та аудиту. За наслідками захисту виставляється залік. Наявність заліку є ознакою допущення студента до екзамену з курсу економічного аналізу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]