Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
аналіз реалізації ПП Добрий хліб.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
386.05 Кб
Скачать
    1. Організаційно – економічна характеристика діяльності пп” Добрий хліб ”

- Приватне підприємство”Добрий хліб ”, що надалі іменується ” Підприємство ”, є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахункові (поточні) та інші рахунки в банках, круглу печатку зі своєю назвою, кутовий штамп, штампи, фірмові бланки, фірмове найменування, товарний знак обслуговування та інші реквізити.

- Підприємство здійснює свою діяльність відповідно до Законів України ”Про підприємництво ”, ” Про підприємства в Україні ” на основі чинного законодавства України та цього Статуту ”.

- Засновником і власником Підприємства є громадянин України – Лебединський Віктор Вікторович.

- Найменування підприємства:

Повне: Приватне підприємство ’’Добрий хліб’’

Скорочене: ПП ’’Добрий хліб ’’

Російською мовою:

Повне: Частное предприятие ”Добрый хлеб”

Скорочене: ” ЧП Добрый хлеб ”

- Місцезнаходження підприємства:

30600 Хмельницька область, смт. Теофіполь, вул. Заводська 24.

- Підприємство має право створювати на території України та за її межами філії та представнмцтва, а також дочірні підприємства відповідно до чинного законодавства України.

- Підприємство може бути учасником спільних підприємств, акціонерних та інших товариств, концернів, асоціацій та інших добровільних об’єднань.

- Підприємство може від свого імені укладати угоди, набувати майнових та особистих немайнових прав і нести обов’язки, бути позивачем та відповідачем у судді та господарському судді.

Цілі та предмет діяльності підприємства

  1. Підприємство створюється з метою здійснення виробничої діяльності, виконання робіт, надання послуг, здійснення торгівельної діяльності та отримання на цій основі максимального прибутку.

  2. Предметом діяльності підприємства є:

- виробництво, заготівля, переробка та реалізація всіх видів продукції з застосуванням високоефективної техніки та технології;

- закупівля і переробка зерна і подальша реалізація виробленої продукції;

- виробництво хлібобулочних виробів та її оптова і роздрібна торгівля;

- організація виробництва та переробки продовольчих і непродовольчих товарів;

- розвиток підсобних промислів та виготовлення товарів широкого вжитку;

- постачальницька діяльність товаровиробникам:

сільськогосподарської продукції, засобів механізації сільськогосподарського інвентаря, інструментів, нафтопродуктів, гербіцидів, міндобрив, інших товарів;

- здійснення операції з нерухомістю, діяльність по придбанню, оренді рухомого та нерухомого майна для вітчизняних та іноземних юридичних та фізичних осіб;

- оптова, роздрібна та комісійна торгівля товарами широкого вжитку, продовольчими і непродовольчими товарами, в тому числі, продуктами харчування, харчовими добавками, горілчаними, лікерними, коньячними виробами, пивом, вином, тютюновими виробами та іншими товарами, для чого підприємство має право будувати і відкривати склади, магазини, бари, кафетерії, інші заклади торгівлі та громадського харчування;

- організація та здійснення роздрібної, оптової торгівлі, товарообмінні(бартерні) операції та інша діяльність, побудована на формах зустрічної торгівлі;

- транспортно-експедиторські послуги;

- експортно-імпортна, торгівельна, товарообмінна та посередницька діяльність;

- сприяння іноземним інвесторам у розміщенні капіталу;

- надання технічної допомоги в обробітку землі і збиранні

урожаю фізичним та юридичним особам;

- здійснення актів доброчинності та милосердя;

- здійснення іншої, дозволеної чинним законодавством, підприємницької діяльності.

3. Підприємство здійснює зовнішньо - економічну діяльність відповідно до цього Статуту та чинного законодавства України.

- Окремі види діяльності . Підприємство здійснює при наявності ліцензій.

- Підприємство може здійснювати експортно-імпортні операції безпосередньо або на договірній основі через інших суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

- Сумісні роботи із зарубіжними партнерами можуть виконуватись працівниками підприємства на території України, а також на території країн – партнерів.

- Підприємство здійснює валютні операції, відкриває рахунки в іноземних банках відповідно до чинного законодавства України.

4. Підприємство експортує продукцію та послуги власного виробництва, своїх дочірніх підприємств і інших окремих підрозділів, а також продукцію та послуги, вироблені спільно з іншими суб’єктами господарської діяльності, як в межах спільних підприємств так і за договорами.

Майно підприємства

  1. У власності підприємства можуть бути жилі будинки,

квартири, предмети особистого користування, предмети домашнього господарства, вироблена продукція та доходи від реалізації, транспортні засоби, кошти, акції, інші цінні папери, а також інше майно споживчого і виробничого призначення.

  1. Джерелами формування коштів і майна є

- гроші, матеріальні внески;

- прибуток, отриманий від реалізації продукції, а також від інших видів господарської діяльності Підприємства;

- прибуток від цінних паперів;

- кредити банків та інших кредиторів;

- доброчинні внески і пожертвування українських юридичних і фізичних осіб;

- придбане майно в інших юридичних і фізичних осіб;

- інші джерела, не заборонені чинним законодавством.

3. Підприємство має право продавати і передавати підприємствам, установам, організаціям і громадянам, обмінювати, здавати в оренду, надавати у тимчасове користування належне йому на правах власності майно.

4. Підприємство має право придбати, брати у тимчасове користування, у тому числі, на умовах оренди, майно у підприємців, установ і організацій, інших господарств, громадян.

5. Страхування майна Підприємства здійснюється на добровільних засадах відповідно до чинного законодавства України.

6. Майнові відносини Підприємства регулюються чинним законодавством України.

Порядок розподілу доходів та збитків

1. Прибуток підприємства утворюється згідно з порядком, встановленим чинним законодавчим, щорічно розподіляється по фондах Підприємства, а решта, за рішенням власника, виплачується власнику у вигляді належної йому частини прибутку.

2. Збитки підприємства за результатами роботи за рік відшкодовуються за рахунок резервного фонду не вистачає 2. му частини прибутку.

Підприємства м дприємства здійснюється на добровільних засадах відповідно до чинного законодав, за рахунок інших коштів, які має підприємство, а у разі нестачі цих коштів – за рахунок реалізації майна підприємства, або, якщо таке рішення буде прийнято власником, за рахунок додаткових внесків власника.

Органи управління підприємства, їх склад, компетенція та порядок прийняття ними рішень

1.Органи підприємства є:

- Власник

- Директор

2. Вищим органом підприємства є Власник Підприємства, який здійснює свої повноваження відповідно до Закону України ”Про підприємства в Україні ”. У питаннях, які не урегульовані цим Законом, Власник керується цим Статутом.

3. До компетенції Власника входять усі питання діяльності підприємства відповідно до Закону України ” Про підприємства в Україні ”.

4. Керівництво поточною діяльністю Підприємства здійснює директор. Директор вирішує всі питання діяльності підприємства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції Власника.

5. Повноваження директора Власник може виконувати особисто або призначати директором іншу особу, яка здійснюватиме повноваження директора на основі контракту, складеного між нею і Власником відповідно до законодавства України про працю.

6. Директор діє та укладає угоди без довіреності від імені Підприємства та вирішує усі питання оперативно - господарської діяльності Підприємства, у тому числі:

- забезпечує виконання планів робіт Підприємства;

- затверджує ціни на продукцію та послуги, що реалізуються Підприємством;

- розпоряджається майном Підприємства за згодою Власника;

- видає інструкцію, накази, розпорядження та інші акти щодо діяльності Підприємства, з усіх питань, за винятком тих, що належать до виключної компетенції Власника;

- видає довіреності від імені підприємства;

- відкриває у банках розрахунковий та інші рахунки Підприємства, має право першого підпису на банківських та інших фінансових документах Підприємства;

- представляє Власнику річний звіт та баланс Підприємства;

- приймає на роботу та звільняє працівників Підприємства;

- організовує бухгалтерський облік та звіт Підприємства.

7. Директор одноособово підписує від імені Підприємства зовнішньо – економічні договори (контракти) . В період тимчасової непрацездатності або тривалої відсутності Директора його функції у повному обсязі, встановленому відповідним рішенням Власника, виконуються виконуючим обов’язки Директора. Виконуючий обов’язки Директора призначається рішенням Власника.

Праця та соціальні гарантії

1. Підприємство має право залучати до роботи громадян за трудовим договором .Трудові відносини між цими громадянами та Підприємством здійснюється відповідно до умов контракту, угоди.

2. Оплата праці здійснюється відповідно до чинного законодавства та умов трудового договору (контракту).

3. Порядок надання і тривалість відпусток, які надаються працівникам, що уклали з Підприємством трудовий (контракт) , регулюється чинним законодавством про працю в Україні, Законом ”Про відпустки ”, ”Правилами внутрішнього розпорядку підприємства”та ”Положенням про оплату праці”.

4. Підприємство несе відповідальність за безпеку праці згідно з чинним законодавством України.

5. Підприємство згідно з чинним законодавством України несе матеріальну відповідальність за шкоду, заподіяну особам, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом, угодою), каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, пов’язаним з виконанням ними своїх трудових обов’язків. Трудові спори вирішуються судом

Припинення діяльності підприємства

1. Діяльність Підприємства припиняється :

- рішенням суду або господарського суду, у випадках, передбачених Законом України;

- рішення Власника;

- в інших випадках, прямо передбачених законодавством України.

2. Припинення діяльності Підприємства здійснюється в порядку, передбаченому Законом України ”Про підприємства в Україні ”.

Набуття чинності, внесення змін та доповнень до цього Статуту

1. Цей статут набуває чинності з дня державної реєстрації Підприємства у встановленому порядку.

2. Зміни та доповнення до цього Статуту вносяться рішенням Власника і набуває чинності з моменту їх затвердження Власником, якщо законодавством України або Власником не передбачено інший термін набуття ними чинності.

Підпис та реквізити Власника

Громадянин України

Лебединський Віктор Вікторович,

що мешкає за адресою :

Хмельницька область,

смт. Теофіполь, вул. Заводська,24/31

Основні показники діяльності підприємства ПП. « Добрий хліб » можна розглянути у таблиці 1.2.1

Таблиця 1.2.1