Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методички / МР.Електронне_урядування,_iнформацiйнi_технологii,_ресурси_та_сервiси.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
863.74 Кб
Скачать

Питання для самоконтролю

  1. Яка структура системи управління персоналом?

  2. Як здійснюється автоматизація основних задач управління персоналом?

  3. Яка функціональна структура інформаційних систем управління персоналом?

  4. Електронне навчання персоналу: компоненти електронного навчання, проблеми впровадження електронного навчання.

Тема: Сайтові портали органів державної влади Завдання для самостійної роботи

  1. Ознайомтеся з оглядом ООН щодо розвитку електронного урядування (United Nations E-Government Survey 2012. E-Govemment for the People. G http://unpan1. un.org/intradoc/groups/public/documents/un/unpan048065.pdf).

  2. Ознайомтеся з програмою ЮНЕСКО «Інформація для всіх» в цілому та визначте ключові завдання та структуру базової моделі інформаційної політики, специфіку її використання в Україні

  3. Ознайомтеся з соціальними передумовами розвитку інформаційного суспільства в Україні та визначити його специфічні риси (Полумієнко С.К., Рибаков Л.О., Грінченко Т.О. За редакцією Довгого С.О. ІТ-проекція технологічного розвитку України. - К.: Азимут-Украина, 2011. - 184 с.).

  4. Ознайомтеся з прототипом національної системи індикаторів розвитку інформаційного суспільства, визначити підґрунтя індикаторів, їх можливі модифікації та коригування (Полумієнко С.К., Рибаков Л.О., Грінченко Т.О. За редакцією Довгого С.О. ІТ-проекція технологічного розвитку України. - К.: Азимут- Украина, 2011. - 184 с.).

  5. Виходячи з перелічених матеріалів та щорічних доповідей Кабінету Міністрів України про стан інформатизації та розвиток інформаційного суспільства охарактеризуйте стан запровадження електронного урядування в органах влади України.

  6. Які, на Вашу думку, повинні бути забезпечені умови для ефективного впровадження електронного урядування?

Питання для самоконтролю

  1. Які нормативно-правові акти визначають позиції щодо розвитку інформаційного суспільства та впровадження електронного урядування в окремих (медицина, освіта, податкова, митниця тощо)?

  2. Які міжнародні системи показників (індикаторів) із розвитку інформації суспільства можуть бути, на ваш погляд, використані при створенні Національної системи індикаторів України із розвитку інформаціє суспільства?

Тема: Адміністративні послуги Завдання для самостійної роботи

Доповніть конспект лекцій шляхом опрацювання українських та міжнародних нормативно-правових актів та наукових джерел важливими на ваш погляд позиціями щодо змісту теми.

  1. Обґрунтуйте необхідність запровадження електронних адміністративних послуг громадянам, державним установам і бізнесовим структурам.

  2. Яким чином класифікують електронні адміністративні послуги? Наведіть приклади.

  3. Наведіть основні характеристики адміністративних послуг Розкрийте їх зміст.

  4. Обґрунтуйте на основі Вашого досвіду та аналізованих джерел інформації, які проблеми в Україні та її регіонах гальмують впровадження електронних адміністративних послуг.

  5. Знайдіть в Інтернет приклади з вітчизняної та іноземної практики ефективного надання електронних адміністративних послуг громадянам та бізнес-структурам.

  6. Проаналізуйте веб-сайт конкретного органу виконавчої влади на предмет висвітлення його місії та функцій.