Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичне завдання 1 СУ.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
192.51 Кб
Скачать

2. Сформулювати короткий та розширений варіанти місії фірми з діяльністю якої обізнаний студент.

Для того щоб банк став більш популярним, та цікавим для клієнтів треба бути надійним та універсальним банком, який буде зорієнтований на інтереси різних клієнтів, та який буде надавати широкий спектр якісних послуг по усім сегментам фінансового ринку.

Місія - визначення переліку поточних і перспективних напрямків діяльності підприємства, виділення пріоритетів у стратегії, тобто тих основних принципів і норм ведення діяльності, які будуть визначати образ організації в перспективі. Відмінною рисою місії є те, що вона повинна бути виконана по витіканню певного періоду часу.

Строк виконання місії повинен бути доступним для огляду й досить невеликим. Як показує практика, найчастіше цей строк становить п'ять років. Робиться це для того, щоб покоління працівників, що є присутнім при прийнятті положення про місію, могло побачити результати своєї праці.

Місія Приватбанку: "Забезпечення простого доступу до кредиту кожному громадянину країни"

Ця місія дозволить залучити більшу кількість клієнтів, що відповідно збільшить ріст прибутку банку.

Також місія Приватбанку полягає в завоюванні й утриманні лідируючих позицій на фінансовому ринку України, наданні найбільш повного комплексу якісних банківських послуг на території Украіни.

Особливе значення місії для діяльності підприємства полягає в тім, що місія є базисом, точкою опори для всіх планових рішень підприємства, подальшого визначення її цілей і завдань. Місія створює впевненість, що підприємство переслідує несуперечливі, ясні, порівнянні цілі; допомагає зосередити всі зусилля працівників на обраному напрямку, поєднує їхньої дії; створює розуміння й підтримку серед зовнішніх учасників підприємства (акціонерів, держави, фінансових фірм і т.д.) і всіх, хто зацікавлений у її успіху.

Ф. Котлер уважає, що місія повинна вироблятися з обліком наступних п'яти факторів:

1) історія фірми, у процесі якої вироблялася філософія фірми, формувалися її профіль і стиль діяльності, місце на ринку й т.п.;

2) існуючий стиль поводження й спосіб дії власників і управлінського персоналу;

3) стан середовища перебування підприємства;

4) ресурси, які вона може пустити в хід для досягнення своїх цілей;

5) відмінні риси, якими володіє підприємство.

Ціль діяльності - це бажаний стан об'єкта керування через певний час.

Від її правильного формулювання залежить злагодженість роботи персоналу. Але як би добре не були сформульовані мети підприємства, їх необхідно довести до персоналу, чого на наших підприємствах найчастіше не відбувається через недостатньо розвиту систему комунікацій.

Основна мета будь-якого підприємства чи банку - це одержання прибутку. Найчастіше ця мета ототожнюється з місією, але в цьому криється величезний підступ для самої організації, тому що в цьому випадку керівникові дуже складно виділити діяльність своєї фірми серед конкурентів і, як наслідок, розраховувати на довге існування.

Розширені місії ПриватБанку:

1. Збільшення клієнтської бази по обслуговуванню роздрібних клієнтів.

2. Нарощування активної клієнтської бази МСБ з обслуговування корпоративних клієнтів.

3. Удосконалення системи управління ризиками, за рахунок забезпечення приросту портфеля при мінімальному рівні проблемності.

4. Співвідношення транзакцій "каса - термінал самообслуговування" = 30:70.

5. Підвищення якості та лояльності персоналу.

6. Підвищення задоволеності клієнтів співробітництвом за даними автоматичного телефонного IVR-опитування. Зменшення частки негативних оцінок клієнтів у загальній кількості результативних контактів.

3. Сформулювати стратегічні та тактичні цілі підприємства, побудувати дерево цілей.

Ціль – бажаний, необхідний і можливий стан організації (відділу, підрозділу) і результатів його діяльності.

Основними вимогами до якості цілей:

1.Конкретність

2.Досяжність

3.Значимість

4.Повнота

Для того щоб виконати місії треба поставити цілі. І за допомогою досягнення цілей можна досягти виконання місії банку. Спочатку треба виділити генеральну ціль. Генеральна ціль є великомасштабною і комплексною, яка охоплює всі аспекти діяльності банку. Тому щоб її реалізувати, треба розбити її на цілі більш низького рівня.

Генеральна ціль ПриватБанку: БУТИ ЛІДЕРОМ В УКРАЇНІ по наданню населенню та юридичним особам платіжних та інших банківських послуг, маючи най кращі показники дохідності, прибутковості та надійності серед найкрупніших банків країни. , при цьому постійно покращувати якість обслуговування.

Стратегічні цілі ПриватБанку:

1. Підвищити ефективність ідентифікації, взаємодії та залучення нових клієнтів за допомогою концентрації своїх зусиль на найбільш перспективних клієнтських каналах. Традиційно банки приділяють найбільшу увагу продуктовому, а не канальному маркетингу. З одного боку, канальний маркетинг спрямований на вивчення інформаційного оточення пріоритетних клієнтських каналів. Це необхідно для розробки рекламної діяльності, в результаті якої відбувається "насичення" потенційних клієнтів інформацією про банк, в результаті якого у них виникає сприйняття банку незалежно від його реальних розмірів як великого системоутворюючого банку. З іншого боку, канальний маркетинг необхідний для глибокого розуміння потреб бізнес-клієнта. Суттєвим є те, що вивчаються не потреби фінансового підрозділу, а потреби основних бізнес-підрозділів, в першу чергу відділу продажів, відділу закупівель, відділу логістики. Це необхідно для розробки таких фінансових продуктів, які б вирішували не стандартні фінансові проблеми, а специфічні проблеми бізнесу. Канальний, а не продуктовий маркетинг коригує ціни на послуги банку. Вже немає необхідності орієнтуватися на дуже неоднорідний ринок банківських послуг цілком. Необхідно стежити за ціновою політикою лише декількох банків, з якими повністю або частково збігся вибір пріоритетних клієнтських каналів.

2. Використовуючи глибоке розуміння потреб клієнтських каналів, розробляти нові фінансові продукти та рекламні заходи. Для коригування цін вивчати діяльність банків-конкурентів, які працюють в тих же клієнтських каналах.

Відсутність у більшості банків централізованої системи обліку взаємовідносин з клієнтами призводить до того, що банк не може впорядкувати вже наявних клієнтів. Поточний обсяг операцій клієнта не завжди є об'єктивним показником потенціалу клієнта. Якими б довгими і міцними не здавалися відносини з клієнтом, який давно працює і вже перевів у банк свою фінансову діяльність, вони повинні постійно стимулюватимуться. Він не повинен бути забутий при введенні нових пільг і знижок або при розподілі святкових подарунків. Ослаблення уваги до клієнта загрожує його втратою. Сказане утворює третє положення стратегії банку: