Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 5.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
58.65 Кб
Скачать

5.5. Саse-технології, засновані на структурних методологіях аналізу і проектування

 

До нашого часу накопичений досвід успішного використання більшості відомих методологій структурного аналізу та проектування у відповідних САSЕ-засобах. Найбільшого поширення набули методології: SADТ (3,3%), структурного системного аналізу Гейна-Сарсона (20,2%), структурного аналізу і проектування Йордана-Де Марко (36,5%), розвитку систем Джексона ( 7,7%), розвитку структурних схем DSSD (Data Structured System Development) Варньє-Орра (5,8%), аналізу та проектування систем реального часу Уорда-Меллора і Хатлі, інформаційного моделювання Мартіна (22,1%).

Як видно з наведених статистичних даних, найбільше застосування знайшли структурні методології, що використовуютьдіаграми потоків даних. Це викликано двома причинами:

• діаграми потоків даних більш детально в порівнянні з функціональними діаграмами відображають специфіку численних у даний час інформаційних систем: не вимагають суворої типізації оброблюваної інформації, передбачають можливість зберігання даних, конкретизують взаємодію із зовнішнім світом, передбачають отримання комплексної моделі програмного забезпечення і т. п.;

• розроблено метод побудови проектних специфікацій (структурних карт Джексона чи Костантайна) за діаграмами потоків даних, що дозволяє автоматично створювати такі специфікації.

Незважаючи на те, що останнім часом все більшого поширення набувають об'єктно-орієнтовані засоби розробки програмного забезпечення, структурні методології продовжують удосконалювати. Їх успішно застосовують при розробці багатьох програмних продуктів, наприклад, для уточнення вимог до систем, основною частиною яких є бази даних, дуже часто використовують діаграми потоків даних.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]