Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
147.38 Кб
Скачать

Репертуар і діяльність

За час існування Харківським державним академічним театром ляльок ім. В.А. Афанасьєва поставлено 260 п'єс, зокрема більше 20 з них розраховані на дорослу публіку, за цим показником театр має найбільший в Україні репертуар для дорослих глядачів серед театрів ляльок[1]. Так, надзвичайним успіхом користується у глядача і у преси постановки для дорослих «Майстер і Маргарита» за М. Булгаковим(постановник Є.Ю. Гімельфарб) та «Ревізор» заМ. Гоголем.

Сьогоденний репертуар театру становить понад 30 п'єс. В репертуарі театру вистави для дітей — «Казки джунглів» Р. Кіплінга, «Малюк і Карлсон»А. Ліндгрен, «Кіт у чоботах»Ш. Перро, «Кішкін дім»С. Маршаката інші, п'єси для дорослих[2].

Вітрина музею ляльок, що функціонує в театрі

Значним досягненням Харківського театру ляльок є спроби з відродження фольклорноїформивертепуна професійній сцені. Вертеп возили в Москву на Міжнародний фестиваль театрів ляльок і ХІІ КонгресUNIMA, а пізніше — доБельгії, де критика одностайно прийняла спектакль.

Театр постійно успішно виступає на фестивалях лялькових театрів, як усередині країни, так і за кордоном.

На базі театру проводиться також і науково-методична робота у вигляді проведення семінарів і лабораторій за участю режисерів та художників лялькових театрів України, Росії,Угорщини.

Продовжує театр і традицію проведення виставок. Постійно у фойє театру експонуються виставки дитячого малюнка та прикладного народного мистецтва, виставки сучасних художників та скульпторів Слобожанщини, виставки театрального плакату. Так, за останні роки (1990—2000-нірр.) відбулися такі експозиції, як «Харківський театральний плакат 1970-1980 рр.» (1995), роботи сім'ї Шигимаг (1999), виставка «Польський театральний плакат» (2000).

Віктор Афанасьєв також на базі театру створив єдиний в Україні Музей театральних ляльок. Експозиційну колекцію музею складають унікальніші експонати і раритети з багатьох країн світу.

Соседние файлы в папке Основи сценічного та екранного мистецтва