Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація будівельного виробництва1.doc
Скачиваний:
89
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
369.15 Кб
Скачать

Загальна кількість бригади

Питома вага окремих видів робіт:

опалубочні 330/539=0.61 (61%)

арматурні 78/539=0.15 (15%)

бетонні 131/539= 0.24 (24%)

Звідси склад бригади по професіях:

опалубщики 22·0.61= 13

арматурщики 22·0.15= 3

бетонщиіси 22·0.24= 6

дсього 22 (люд.)

Будівельний задел.

Безперервне поточне будівництво, здійснене тільки при умовах забезпечення необхідного задела, тобто того мінімального об'єму незакінченого виробництва, котрий безпосередньо забезпечує планомірний хід будівництва І ритмічний випуск будівельної продукції. Накопичення задела здійснюється у початковий період розгортання потоку, а потім величина його підтримується на рівні, що відповідає інтенсивності поточного виробництва.

Особливості організації об'єктних і комплексних потоків. Взаємоув'язка спеціалізованих потоків.

Об'єктні потоки по структурі представляють собою сукупність взаємопов"язаних спеціалізованих потоків. Як правило, об'єктні потоки складаються з трьох спеціалізованих :1 потік -по зведенню підземної частини будівлі ;2 потік-надземної; 3-по виконанню оздоблювальних робіт. В окремий потік виділяється монтаж технологічного обладнання.

Об'єктні потоки розрізняють ритмічні і неритмічні. Неритмічні:

а) з однаковою зміною ритмів-раціонально організовувати у тому випадку, якщо захватки відрізняються тільки розмірами ,структура робіт пропорційна розмірам захваток.

б) з неоднаковим, але кратним ритмом, якщо структура роботи на захватках однакова, а розміри захваток відрізняються і кратні цілому числу.

в) з неоднаковими і некратними ритмами роботи бригад, якщо тривалість роботи бригад на захватках різна, а також коли обсяги і структура робіт на захватках неоднакові.

Комплексні потоки проектують при будівництві жилих мікрорайонів і виробничих підприємств. По структурі вони представляють собою взаємопов'язані об'єктні потоки. У склад комплексного потоку, як правило, вхсдять слідуючі об'єктні потоки: основні об'єкти, об'єкти підсобно-допоміжного призначення, інженерні мережі і дороги, благоустрій території.

Техніко-економічна оцінка поточної організації будівельного виробництва.

Розробка проектів організації поточного будівництва завчасно встановлює строки етапів і послідовність робіт на кожному об'єкті; послідовність перебазування ресурсів на наступні об'єкти потоку, забезпечуючи високопродуктивну працю, дотримання термінів будівництва, скорочення простоїв, підвищення ефективності праці і висока якість робіт.

Основним параметром техніко-економічного порівняння потоків є потужність потоку М .

Показниками обхвату поточними методами виробничої програми є: К -показник загального обхвату поточними методами виробничої програми

%, де

Рn-об'єм поточного будівництва, тис.грн.

Р -загальний (річний) об'єм будівництва,тис. гри.

-показник обхвату потоком житлового будівництва у будівельному підрозділі

%, де

- об'єм будівництва житла методом безперервного потоку, м2.

Рж- загальний ( річний) об'єм житлового будівництва, м2.

При техніко- економічній оцінці ефективності поточного будівництва порівняльними показниками є:

А) ритмічність вводу об'єкту(тис. грн; тис. м2 площ)

Критм=(В-Qт)/В де

В -виконання за весь період.

Qт - сума відхилень.

Критм=(100-30)/100= 0,7

Критм змінюється від 0 до 1, нульове або від'ємне значення вказує на відсутність ритмічності у роботі.

Б) трудові витрати - визначають у людино-днях по кожному спеціалізованому потоку, а по комплексному - шляхом додавання (без урахування затрат часу на інженерну підготовку і благоустрій).

В) продуктивність праці - визначають у грошовому - по виробці на одного робітника, зайнятого на БМР.

Г) продуктивність кранів - визначають в м2 корисної площини, зведеної одним краном протягом року.

Найбільша ефективність поточного методу будівництва забезпечується при будівництві житлових будинків силами ДБК , трудоємкість знижується на 25-40%, а собівартість - на 3- 5 %.

Організація поточного будівництва промислових об'єктів потребує більших зусиль, що зумовлено складністю промислових комплексів, що зводяться, але і в цьому випадку трудоємкість знижується на 15- 20 % , а собівартість на 2- 3 %.

Перелік і об'єм робіт підготовчого періоду для окремої будівлі встановлюється ПВР.

При виконанні робіт на території діючого підприємства або в межах міста підготовчий період буде невеликим, так як є можливість використовувати існуючі інженерні мережі і навпаки. Це треба враховувати.

При інженерній підготовці будівельного майданчика, при реконструкції і технічному переобладнанні діючих підприємств слід враховувати: інженерну підготовку проводити з одночасним забезпеченням діяльності підприємства: необхідність сумісного використання будівельними організаціями і підприємствами інженерних мереж і доріг; ряд обмежень в розташуванні будівельного господарства; побудова всього режиму роботи будівельників (робота в неробочі дні, вночі) в інтересах діяльності підприємства, що реконструюється.