Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація будівельного виробництва1.doc
Скачиваний:
89
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
369.15 Кб
Скачать

Склад бгп, послідовність проектування.

Загальноплощадковий БГП проектують в такій послідовності: на основі зведеного календарного плану визначають потребу в трудових і матеріально-технічних ресурсах по етапам будівництва, на основі розрахунку потреби в ресурсах визначають види і обсяги тимчасових установок; наносять межі будівельного майданчика; визначають розташування елементів тимчасового будівельного господарства; наносять контури будівель та споруд, інженерні комунікації і дороги; на основі цих розробок виконують ростановку вантажепідйомних механізмів; визначають зони роботи кранів і небезпечні зони; виконують розрахунок складських площ і розміщення будівельних складів відкритого зберігання матеріалів; проектують внутрішньо майданчикові дороги, в т.ч. тимчасові; виконують розрахунок тимчасових адміністративно-господарських приміщень; розміщення ділянкових складів закритого зберігання матеріалів; розрахунок і проектування зовнішнього освітлення будівельного майданчика, визначають споживачів електроенергії, їх розміщення і потужність; виконують розрахунок та проектування мереж електроосвітлення будівельного майданчика; визначають споживачів тепла розраховують і проектують систему теплопостачання; визначають споживачів води, розраховують і проектують систему водопостачання, розраховують і проектують систему забезпечення будівельного майданчика стислим повітрям; проектують мережі зв'язку і деспетчеризації, а також огородження будівельного майданчика.

При проектуванні об'єктного БГП уточнюють вихідні дані і розрахунки (кількість робочих, площі складів і т.п.) і деталізують рішення загальноплощадкового БГП.

Проектування розміщення на будгенплані машин і механізмів; осовт задачі, вирішаємі в процесі їх розміщення (прив'язки).

В процесі розробки БГП вирішують питання раціонального розміщення механізованих установок і монтажних кранів. Задачі цих установок:

- забезпечення безперебійної доставки на будівельний майданчик матеріалів і полуфабрикатів;

- забезпечення чіткої, ритмічної роботи кранів;

- забезпечення безпечних умов праці;

- зниження собівартості та трудомісткості робіт;

- скорочення часу на монтаж установок, кранів і влаштування шляхів до них.

При розміщенні механізованих установок керуються слідуючими принципами та вимогами. Якщо механізована установка обслуговує 2 об'єкта з однаковим споживанням приготовляємо™ матеріалу, вона може розташовуватися біля будь-якого з них, або в будь-якому місці між ними. При неоднаковому споживанні матеріалу, механізовану установку слід розташовувати біля об'єкту з більшим споживанням матеріалу. При обслуговуванні деяких об'єктів з різними обсягами споживання, механізовану установку розміщують біля об'єкта з більшим споживанням матеріалу. При значній кількості об'єктів споживачів місця вибору розраховуються.

Розташування осей підкранових шляхів.

Розташування осей підкранових шляхів, а отже осей переміщення крану визначають по формулі:

L=R+r

L - мінімальна відстань від осі підкранового шляху до зовнішньої межі споруди або огородження підкранових шляхів;

R - радіус поворотної платформи або іншої найбільш виступаючої частини крана;

r - мінімальна допустима безпечна відстань від виступаючої частини крана до будівлі (не менше 0,7м на висоті будівлі до 2м та 0,4м - на висоті більше 2м)